vrijdag 29 april 2016

3kb " In het land van de grote WOORDFABRIEK "


Welkom in het land van de grote woordfabriek. Lange woordjes zijn hier duur en korte woordjes zijn goedkoop...zo gaat het in het verhaal van Florian en Siebelle..
Ze zijn verliefd maar kunnen het moeilijk verwoorden omdat woordjes heel veel geld kosten.
Wij verdiepen ons twee weken in het land van de letters. We ontdekken dat taal iets erg creatief is.
We proberen de letters van het alfabet na te bootsen met de steekparels.


Hoe zou de woordfabriek eruitzien? Werken daar dan robots? We laten onze fantasie de vrije loop in de bouwhoek. Met lakens en bubbelplastic, tape, buizen en karton proberen we onze eigen woordfabriek te ontwerpen.


In de gang is er een letterpad..al hinkelend proberen we de letters te leren kennen. Met een pittenzak sluiten we een letter uit waar we niet op mogen springen.


We maken zelf een letterwinkel. Elke letter krijgt een plaatsje en we bepalen hoeveel de letter kost. In de letterdoos gaan we op zoek naar alle letters en we zoeken voorwerpen in onze klas die deze beginletter hebben. Het hele alfabet komt ook terug in onze letterbingo. Zo snel mogelijk alle letters verzamelen.


Ook onze timmerhoek is populair deze week maar ssst...hierover kunnen we pas dinsdag meer vertellen want dit is alvast voor mamadag. Alle letters van de woordjes uit het boek zijn door elkaar geraakt. We proberen ze terug op de juiste volgorde te leggen. We deden ook een letterzoektocht doorheen de kleuterklassen en gingen op zoek naar bepaalde letters via foto's.
Volgende week doen we nog even verder met onze lettertjes.
Het is wel een superkort weekje met enkel op maandag en dinsdag school.

Een heel fijn weekend allemaal.
Juf Annelies en de 17 3kbeertjes.

Welkom bij Kleuters Kallo