zondag 24 april 2016

2KLb Thema: Ik plant en zaai/ Kriebeldiertjes/ Bjarne 5 jaar!


Beste mama's en papa's ,

Na de paasvakantie vierden we al meteen weer feest. Bjarne was 5 jaar geworden!
Op maandag bracht hij dan ook heel wat lekkers mee: piratencakes en een taart van Star Wars.
Mmmmmm.... wat was het lekker! We hebben heerlijk kunnen smullen. Proficiat BJARNE en bedankt aan mama en papa voor al dat lekkers! 

We begonnen te planten en zaaien want de lente was in het land. We planten ons eigen zaadje in een pot met aarde en zaaiden tuinkers op watten. Nu maar wachten en zien wat er uitkomt! 
De kinderen mochten bloemen maken van pijnpenragers en klei, ze mochten hun eigen bloem schilderen op groot papier, maakten een logische volgorde van bol tot bloem,.....
In de bouwhoek werden bloemen gemaakt met ' Knex en Clicx en er waren ook heel wat denkspelletjes. Een bloemenschijf waarbij we om het eerst onze bloem moesten maken volgens getalbeeld. We deden ook een tekendictee in verband met de lente. 
Al knutselend maakten we een patroon van bloemen. Dit  deden we aan de hand van stempelen met een vork. Onze winkel werd een bloemenwinkel waar we bloemen konden kopen en verkopen. De bloemen die we maakten in de bouwhoek werden ook verkocht in onze winkel. 

Woordenschat: we leerden de namen van enkele bloemen -> de paardenbloem,de paasbloem of narcis,het  madeliefje, de zonnebloem, het viooltje, de krokus en de roos. 
Daarnaast leerden we volgende woorden : de bloesems , bloeien , groeien, de bloembol, het zaadje, het kriebeldier, de mug, de vlinder,de  worm, de rups, de pissebed, de bij, het lieveheersbeest.  

In de tweede week gingen we op zoek naar kriebeldiertjes. We zochten ze eerst in onze tuin op school. Nadien brachten enkele vrienden er ook nog mee uit hun eigen tuin. Zo leerden we ook deze dieren een beetje beter kennen. 

Er werden bijen, muggen en vlinders gemaakt met de ' KNEX en dit volgens opdrachtkaart of volgens eigen creatie. 
We zagen elke dag onze plantjes groeien. Bij sommige vrienden zijn er al een steel en blaadjes te zien. Bij sommige nog helemaal niks. Wachten duurt soms lang, hopelijk heeft iedereen straks een mooi bloemetje! 

En dit deden we ook nog:  een puzzel van een bij ( uitknippen en kleven) , oefenen van schrijfpatronen a.h.v  een vlinder, een vlinder knutselen van koffiefilters en een wasspeld,schilderen van gras met een knikker enz,..... 

Als afsluiter van de week kwamen de mama van Jorre en oma van Kobe een leuk verhaaltje voorlezen in onze klas. Was was het fijn! 
Vele lentegroetjes vanuit de Rube en Rutje klas,


Juf Caroline en haar 20 kapoenen :-) xxx

Welkom bij Kleuters Kallo