dinsdag 19 april 2016

3kb: in de ban van het ei.....


Vorige week lag er een ei in onze klas...wat zou er uit dit ei komen? We gingen op zoek naar aanwijzingen...  We kwamen al snel tot de conclusie dat het om een dino ging? Maar wat voor een dino zou er uit ons ei komen?
En hoe werden de dino's ontdekt? Het woordje: "archeoloog "kwam ter sprake en ook wij konden in onze ontdekbak zelf opgravingen doen. We ontdekten zo het skelet van een TREX.


 Via allerlei activiteiten kwamen we meer te weten over de wonderlijke dino-wereld. We kregen een stappenplan om zelf dino's te tekenen en probeerden ook patronen uit te voeren van verschillende dino-soorten.


We maakten zelf zoutdeeg en gingen aan het kneden. Welke dino willen we maken? We zochten in boeken hoe onze dino eruit moest zien. We gebruikten pasta om stekels en hoorns te maken. Na het drogen van de klei konden we onze dino schilderen en maakten we een landschap waar onze eigen dino zich thuis kon voelen..


Ondertussen bleven we verder fantaseren over ons ei... we mochten zelf schilderen hoe de dino er volgens ons uit zou zien... en in de dinobak konden we lekker spelen met onze meegebrachte dino's. 
Toen bleek dat onze dino een beetje vastzat aan de eierschaal..we hebben hem een beetje geholpen(hem bleek volgens de kleuters een haar te zijn) en we hebben haar:" planteneterke" gedoopt.


We genoten van een dinomemory en een gezelschapsspel. We bekeken gekke dinofilmpjes op de computer en neusden in allerlei leuke dinoboeken...
Wij zijn nu echte dinokenners en kennen al heel wat moeilijke dinonamen.

Lieve groetjes van alle triceratops en diplodocus en stegosaurusfans uit de toverklas. 
Welkom bij Kleuters Kallo