vrijdag 15 april 2016

1KP Naar de kinderboerderij!Dag mama's en papa's,

We zijn in de klas van start gegaan met de verjaardag te vieren van Jonas die 3 jaar werd,ook op donderdag hadden we nog een jarige! Salma vierde tevens haar derde verjaardag.Tussen de verjaardagen door zijn we begonnen over de dieren op de boerderij.We hebben het vooral gehad over de koe,hoe de uier werkt en wat de staart doet als de koe moet plassen.Bij de varkentjes kwam het viezer werk naarboven en konden we met water en zand spelen.
Super leuk om "te smossen"!
Verder hebben we ook samen met de juf 'roos zoutdeeg' klaargemaakt om een eigen varkentje te kunnen boetseren.Die klus was snel geklaard!We zongen ook het lied "In de wei ligt een ei"en konden met de handpopjes en koeiestaarten een leuk rollenspel spelen.
We hebben ook met de speelgoeddieren in de onze boerderij gespeeld en luisterden naar het verhaal van Jules op de boerderij.De thema-woorden van deze week waren :modder,biggetje,,uier,hoorns,veulen en kalfje
 
 
Met veel enthousiasme en energie zijn we dan ook op schoolreis gegaan!
Aangekomen op de kinderboerderij zijn we gestart met het boerderijspel.
Elk groepje kreeg een educatief kaftje mee over de dieren op de boerderij.Tevens stonden er 12 doe-opdrachten in waar het "stokpaardje-rijden" er één van was.Pret verzekerd!

Het waren een heleboel dieren op deze kinderboerderij dat we gezien hebben,er liepen zelfs kangoeroe's,lama's en lieve baby-konijntjes rond.
 
 
Uiteraard zaten er heel veel struisvogels,die ons best wel komisch bleven na staren of achterna liepen.
De tractor kan ook niet ontbreken op deze boerderij.
 Het zonnetje liet zich toch nog zien tussen de regenbuien door. Picknicken hebben we dus in de binnenserre gedaan,bij de groeiende slaplantjes!
Veel ravotten hebben we gelukkig toch nog kunnen doen,dankzij het springkasteel,de tractors en het eendjesvissen.
Wie er wel was uitgeteld en een dutje nodig had,waren velen van onze lieve kapoenen.

 
Het was een topper!
Volgende week vertelt de juf over al datgene dat groeit in de lente(van zaadjes tot bloembollen)
Prettig weekend,
Juf Anja
Afbeeldingsresultaat voor minnie mouseVoor Yelina
 
 
 


 
 


 
Welkom bij Kleuters Kallo