zaterdag 30 april 2016

1 KA Jules gaat zaaien/Jules ziet mama graag.

Hallo mama's en papa's,


De lente is nog niet echt in het land, maar daar trokken wij ons niets van aan. Na het vertellen van het verhaal van Jules in de lente gingen we zelf aan het werk.
Oeps, het bloempotje vullen zonder de tafel vuil te maken, was niet zo gemakkelijk! Maar de potten werden gevuld en de zaadjes mogen erin. Sommige kapoenen kregen er maar geen genoeg van. Ook best wel spannend...gaan de zaden groeien/ duurt het lang/komen ze allemaal uit/... Ja hoor, eindelijk zagen we de tuinkers groeien. Goed verzorgd door ze water en licht/zon/warmte te geven!


Als jullie dachten dat we alleen maar zouden zaaien, hebben jullie het FOUT!
We konden zelf mooie bloemen schilderen met de verfflessen, gele repen papier scheuren en zonnestralen maken voor de zon (nodig om te groeien), zelf met plasticine mooie bloemen maken, verschillende kaarten kleuren, knippen en juist leggen van zaad tot bloem. Knap gedaan van iedereen want dat is niet zo gemakkelijk.
De bijen waren hun bloemen kwijt : kijken naar de buik van de bij en daar de juiste bloem bij leggen.
Waterstralen tekenen vanuit een gieter.Op vrijdag kwam Kim (mama van Bo) een verhaal vertellen. Wat vinden we dat fijn want wij zitten dan steeds met zijn allen heel aandachtig te luisteren! Bedankt!


De voorbije week hebben we onze mama eens van dichtbij bekeken. Met de meegebrachte foto's keken we naar de haarkleuren, bril/geen bril, wat doen we graag met mama, wie weet mama haar naam,...
We hebben druk gewerkt aan ons pakje voor mama...maar dat is nog een verrassing!! Verder konden we puzzels maken, ons mooi maken zoals mama, de was ophangen, de was gooien in de wasmand, mama een mooie halsketting geven met de verfflesjes, zelf een ketting/armband/oorbellen maken met de strijkparels, verschillende spelletjes gespeeld waarbij we om ter snelst onze handtas moesten vullen of de juiste handtassen zoeken, een kimspel waarbij we vertellen wat er verdwenen is uit de handtas.


O ja, en op donderdag trokken we nog snel een foto van al onze klasvrienden! Ik wens Maarten, Tanem, Emma, Mila V., Ninke en Tiana veel plezier toe in de eendjesklas!
Bedankt kapoenen om elke dag met een lach naar onze klas te komen,
dat ik samen met jou op ontdekking kon gaan in die grote wereld rondom jou,
dat ik je mocht troosten of  knuffelen wanneer je het nodig had,
dat ik je af en toe eens mocht foppen,
maar ook al je verhalen die je kwam vertellen met soms ook wel eens een geheimpje bij ;)!
Dikke knuffel!!

Volgende week gaan we onze fiets eens van wat dichterbij bekijken!
Vergeet niet : MAANDAG je fiets tip top in orde mee te brengen! 

Nog een fijne zondag toegewenst!
Tot maandag!
Een dikke knuffel van alle vriendjes en hun juf Katrien uit de rode klas
Welkom bij Kleuters Kallo