woensdag 13 januari 2016

2 KLa Waar blijft de winter ????


Dag iedereen,
Na de kerstvakantie zijn we weer druk begonnen met het thema : WINTER !
"Maar waar blijft de winter ? Is het echt koud ? Hebben de vogels voldoende eten ?
Moeten we onze dikke truien nog niet aan ? Onze mutsen, sjaals, en wanten mogen die nog niet uit de kast ? " De winter blijft maar weg, maar toch hebben we ons al wat voorbereidt op de echte winter, die dit weekend wel eens zou kunnen beginnen.
 
 
We maakten voedselplankjes via een eenvoudig stappenplan.
Kijk maar naar de foto's dan zie je hoe we dat deden.
Onze nieuwe woordenschat : wanten, voederplankje, bibberen, muts, sjaal, roodborstje, merel, koolmeesje, voedsel, verzorgen, smelten, de ijsblok, vogelhuisje, voetsporen.
 

 
We braken oud brood in kleine stukjes en strooiden die buiten uit .
 
 
We maakten snoepappels voor de vogels, zodat ze heerlijk kunnen smullen.
In onze tuin zagen we al heel wat verschillende vogels : de merel, een roodborstje, veel kauwen, een kraai, een ekster en zelfs een koolmeesje.... Ook de vogels van de zee, de grote witte meeuwen, kwamen mee eten van al dat lekkere eten.
We leerden ook twee liedjes over de winter . Een liedje over vogels : "IK BEN EEN MUS EN MOET OP ZOEK NAAR NOTEN, RESTJES EN WAT KOEK..."
en een liedje over : "HANSJE KNIPPERDOLLEKE DIE ZAT EENS OP EEN DIJK, HIJ KRABDE AAN ZIJN BOLLEKE, ZIJN MUTS VIEL IN HET SLIJK...."
 
 
We gingen naar toneel in TER VESTEN in Beveren ;  "Binnenstebuiten" door MENEER ZEE" . Het was een fijne uitstap, samen met de derde kleuterklas. 
Ook Toeka kwam  nog op bezoek met het nieuwe maandpuntje :
"Tringg... iedereen flink en stil in de rij..."
Dank je wel aan de kinderen van het 6de leerjaar, die het maandpuntje door een kort toneeltje overbrachten aan de kleuters.
 
Het was een gezellige leerzame week.
Tot de volgende keer.
 
Juf Sophie en meester Jo 
Welkom bij Kleuters Kallo