zondag 31 januari 2016

1KA Brrr, bibberkoud en Carnaval.

Hallokidoki allemaal,


Gelukkig was het onlangs een weekje super koud! Daar hebben wij van geprofiteerd... Jules had zijn dikke kleren aangetrokken, een muts, sjaal, jas en handschoenen. Dat is pas lekker warm. We keken naar de verschillende kleuren mutsen met een pompon erop of zonder, lange/korte sjaals, handschoenen aan een touw in de jas, losse handschoenen, maar ook de dikke /dunne handschoenen bekeken we eens heel goed.

We maakten zelf met water en verf een mengsel om buiten te zetten. De volgende dag was er precies getoverd Juf...het water was veranderd in een ijsblok. Snel deden we een short aan, de juf deed de 1ste kandidaten gekke handschoenen aan omdat het anders veel te koud was, maar dat was niet handig. En met onze handen was dat veel leuker...glibberig, koud en uiteindelijk ging het smelten.
Toveren was zo leuk dat we het nog even volgehouden hebben...met water en zijdepapier gaven we onze handschoenen verschillende kleuren, drogen en papieren eraf. Onze zandtafel heeft nu precies sneeuw om mee te spelen.
Handschoenen kleuren met stiften en uitknippen, op kleven en nog eens uitknippen...waw, ik heb zelf een memoryspel gemaakt. Veel plezier ermee thuis!


Een week later had Jules zijn rode koffer weer bij....altijd spannend want we weten ondertussen dat er altijd wel iets in zit. Jules was plots een gekke clown en Snuffel kreeg een masker.
Met een spons en zelf gekozen verfkleuren begonnen we te stempelen= onze gekke hoed. De hoed konden we nog versieren zoals we zelf wilden.
We schilderden op een stuk mousse= onze clownstrik.

Met een wasknijper konden we de juiste pomponnen proberen te grijpen en op de juiste kleur leggen op het blad papier. Dit doen we als verwerking van het verhaal "Tito is zijn neus kwijt."
Met plasticine kunnen we zelf een clown maken, bij een matrix over Tito de clown, zoeken we de juiste neus en kleur. Niet zo gemakkelijk, maar oefening brengt het bij enkele kleuters al tot een goed einde.
Natuurlijk een liedje over een clown en een versje over carnaval wordt zeker en vast niet vergeten. Met een weekje uitstel mogen morgen de maskers ook naar boven komen. Dus dat wordt dolle pret deze week in de klas.


Tussen dit alles door vierden we nog de verjaardag van Rune. Wat is Rune blij dat hij nu ook VIER jaar is! We zongen, dansten, maakten vuurwerk, we blazen de kaarsen uit en smulden van de lekkere cake! Bedankt mama en papa! De jarige genoot van een hele dag op onze verjaardagstoel te zitten!


We zijn ondertussen ook gestart met klasje wissel. Elke dinsdag en donderdag komen de 9 oudste kls van bij juf Anja een namiddag bij ons spelen. Hierdoor gaan er ook steeds 9 kls bij juf Anja spelen. Dat vinden ze allemaal even fijn!!
(Mijn excuses dat Ariana  er niet bij staat, maar had geen mooie foto van haar...die komt volgende keer)

Tot morgen,
jullie kapoen en hun Juf Katrien


Welkom bij Kleuters Kallo