vrijdag 15 januari 2016

1KP Wat doe je aan in de winter?!

Dag mama's en papa's,
Deze week hebben we het vooral gehad over onze winterkledij,en dat ging van sjaals,mutsen,wanten/handschoenen tot de dikke trui en warme jas.
Met dit gekke weertje liggen de seizoenen soms kriskras elkaar op te volgen.Samen bekeken we het prentenboek van "De kleertjes van Kaatje" en "Wat doet beer aan vandaag?".
We konden zeer veel de kledingstukken benoemen en ook vertellen wanneer het juiste kledingstuk nodig zou zijn.We speelden met ritmestokjes om ons liedje van "Tippel tappel top" aan te leren.


Samen speelden we ook een dobbelsteen-spelletje om de juiste muts te zoeken in de kring.
Nadien hebben we een gezichtje geschilderd op papier en  voorzien van een leuke muts.
Het gevoel om eens te kunnen spelen met de handschoenen aan is vaak moeilijker om kleine dingen vast te nemen.We konden ook eens met wat "oude"handschoentjes van de juf schilderen op de tafel,uiteraard een uitdaging om het ene handje vuil te maken en  het andere hand netjes te houden!
Verder hebben we met Juf Sophie flink kunnen snipper knippen om een kartonnen handschoen te versieren.We hebben ook zeer flink een sjaal in verschillende kleuren geschilderd.Best knap van ons ,om zo onze aandacht erbij te houden.De streefwoordenschat van deze week waren:de wanten,een wollen muts,een warme/dikke jas,koud en warm hebben en beven/bibberen van de kou.
Volgende week kijken we uit naar het vriesweer!? En kunnen we misschien iets meer vertellen over ijs en sneeuw?!
Prettig weekend,
Juf Anja en Juf Sophie
Afbeeldingsresultaat voor bewegende mickey mouseVoor Yelina
 

Welkom bij Kleuters Kallo