woensdag 28 mei 2014

1KB: Jules is ziek!

Hallo iedereen!

De voorbije twee weken stonden de dokter en ziek zijn in de belangstelling!
Maandag moesten we eerst zelf op medisch schooltoezicht, de dokter kwam naar onze school!
Op dinsdag zagen we dat Jules ziek was, hij had rode stippen op zijn gezicht, buik, armen en benen!
We lieten Jules wat water drinken en gaven hem een kussen en dekentje zodat hij goed kon uitrusten! Misschien voelde hij zich de volgende dag dan wel al veel beter.

Maar op woensdag zagen we dat Jules nog steeds niet beter was, hij had nog meer rode stippen gekregen. De juf nam meteen haar telefoon en belde naar de dokter! De kleuters hun reacties: 'Ooh juf ga jij jouw ECHTE telefoon nemen om naar de ECHTE dokter te bellen??'

En ja hoor na de speeltijd was de echte dokter daar! We vertelden de dokter dat Jules overal stippen had. De dokter keek in Jules zijn oren met een lampje, ze nam Jules zijn temperatuur met een thermometer, ze luisterde naar Jules zijn borst en rug met een stethoscoop en keek in zijn keel met een spatel! Ze vertelde ons dat Jules de windpokken had, hij had ook koorts! We moesten Jules dus goed verzorgen: hij kreeg van de dokter een spuit in zijn poep! Dat vond Jules niet zo leuk, maar gelukkig hield de juf zijn handje stevig vast! Ook verzorgde de dokter zijn wondjes met wat ontsmettingsmiddel, daarna kleefde ze er nog een pleister op.


Om te kijken of onze kapoenen goed hadden gehoord en gezien wat er allemaal in de dokterstas zat, maakten we een werkje: 'Wat hoort er in de dokterstas en wat niet?' Enkele voorwerpen die de kleuters moesten sorteren: een spuit, een tandenborstel, een pleister, een lampje, een stethoscoop,...

 
We maakten ook onze eigen dokterstas: hiervoor moesten we onze schoendoos bekleven met witte stroken papier! We concentreerden ons goed! Uiteraard moest er ook een kruis op onze dokterstas komen. Vervolgens maakte de juf nog een handvat aan de dokterstas!
We knutselden met pijpenragers en stukjes van gekleurde rietjes een stethoscoop voor in onze dokterstas!
 
 
 

En Mira die zag er al uit als een echte dokter :)!

 

Verder mochten we ook nog experimenteren met spuitjes en waterverf! Dat vonden de kleuters geweldig! Af en toe spoten er enkele verfstralen de lucht in ;)!

 
De vriend van Jan bezeerde zich tijdens het voetballen, hij werd met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht! Daar zei de dokter dat Jan zijn been gebroken was. Jules had een idee: 'We kunnen Jan zijn been dan toch terug gewoon aan elkaar lijmen? Maar de dokter vertelde dat dit niet kan, we moesten Jan zijn been in het gips leggen. Kijk maar mee hoe we dat deden!
 
 
We beleefden weer twee fijne weken waarin we elkaar goed verzorgden!
 
 
Vele groetjes van de dokters en verpleegsters uit de rode klas,
Juf Sofie en juf Katrien! 



Welkom bij Kleuters Kallo