donderdag 29 mei 2014

1KA: ELvis was ZIEK & Viktor en Hannah JARIG!

Dag allemaal,

Er waren er weer twee jarig in de ELvis klas, joepie!! We hebben Viktor en Hannah een dag lang in de bloemetjes gezet!


Verder toverden we onze klas om tot een dokterspraktijk, wachtzaal, apotheker en ziekenhuis. Want ELvis was ziek en we moesten hem toch goed kunnen verzorgen.
We speelden dus doktertje in de klas: een zieke kleuter ging naar de dokter,wachtte in de wachtzaal,  de dokter onderzocht hem goed en gaf hem een doktersbriefje waarop stond welke medicijnen hij moest nemen, met dat doktersbriefje ging hij dan naar de apotheker en de apotheker maakte dan de pilletjes/zalfjes,... Maar als er een iemand te ziek was dan nam de dokter zijn dokterstas met thermometer, pincet, stethoscoop, windels, pleisters, schaar, telefoon, spuitjes... en ging hij op huisbezoek.


Daarnaast maakten we een dokterstas, sommige kleuters kleefden er een kruis op zoals dat van de apotheker. We probeerden elkaar te meten (zoals de verpleegster van het medisch onderzoek gedaan had) op een papier aan de deur. Kleefden pleisters op de juiste plaats op een kindje, we moesten soms ook moeilijke dingen doen: een doolhof - -> de ziekenwagen de weg wijzen naar het ziekenhuis, we speelden met spuitjes verf en water, speelden met een versje over een zieke ballon,.... en deden nog veel meer doktersdingen.


We kregen ook heel leuk bezoek van een echte dokter, de papa van Noah, hij speelde een 'ongeval situatie' na waarbij Noah naar het ziekenhuis moest worden gebracht!Volgende week staat nog steeds in het thema van PAPA.

Fijn weekend en tot maandag!
Juf Karlien

Welkom bij Kleuters Kallo