zaterdag 5 december 2015

3KA: Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek!

Hallo iedereen,

We zetten het Sint-thema in met 'schoenen' waarbij veters strikken een grote uitdaging was! Oefening baart kunst en sommigen hebben het al goed onder de knie! Super flink! We zullen dit blijven oefenen zodat de kleuters in de loop van het schooljaar allemaal hun veterdiploma kunnen behalen :)!
We maakten een schoenenwinkel met onze meegebrachte schoenen, er waren veel verschillende modellen: sandalen, slippers, winterschoenen, veterschoenen, schoenen met hakjes, schoenen met klevers, schoenen met ritssluitingen, gouden schoenen,... In dit schoenenwinkeltje konden we niet alleen schoenen verkopen maar ook schoenen poetsen en maken. Wat gebruikten we allemaal in onze winkel? : schoenlepel, schoensmeer, schoendoos, handschoenen, schoenborstel, sponzen,...
In de hoekjes gingen we aan de slag met blokjes: hiermee moesten we schoenen meten. Welke toren was het hoogste en dus welke schoen was het grootste? Kunnen jullie ze rangschikken van klein naar groot?

Er was ook een schoenenmatrix: goed kijken welke schoen (veterschoen, werkschoen, ballerina, schoen met hakje) er in welk vakje past en opgepast want er zijn vier verschillende motiefjes!

We tekenden de omtrek van onze schoen en keken goed naar de zool van onze schoen: wat staat daar eigenlijk allemaal op?

Het allerleukste was dat we met onze tenen mochten schilderen, wel niet zo gemakkelijk hoor! Iedereen vond zo zijn eigen manier om dit zo goed mogelijk te doen! Daarna wasten we onze voeten in een warm badje 'Oh juf wat is dat zalig!'
Deze week stonden Sinterklaas en Zwarte Piet natuurlijk in de kijker! We deden super veel leuke dingen:
-We maakten woorden met letterkoekjes uit het grote boek van Sinterklaas!
-We legden cijfers na met pepernoten. 
-We knipten speelgoed uit dat we graag zouden krijgen van Sinterklaas en kleefden het in de zak.
-We schilderden Sinterklaas of Zwarte Piet.
-We maakten onze paardenhoed voor de komst van de Sint.
-We verkleedden ons zelf in Sinterklaas en Zwarte Piet.
-We sorteerden allemaal voorwerpen in twee zakken, de zak met de letter S en een zak met de letter P.
-We leerden een leuk liedje en versje en zongen uiteraard vele Sinterklaasliedjes!

En gisteren was het dan eindelijk zo ver: Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten brachten een bezoekje aan onze school, joepie!

Gelukkig waren we braaf geweest want we kregen een grote doos vol Knexx, een doos met ZOOB speelgoed en mooie boeken van Sinterklaas! Dankjewel lieve Sint en tot volgend jaar!!!!

Groetjes
juf Sofie en de 18 kapoenen uit de 3de kleuterklas A!
Welkom bij Kleuters Kallo