zaterdag 26 december 2015

1 KA Kerstmis

Hallo allemaal,

hopelijk allen al fijne en warme kerstdagen achter de rug? Mijn excuses voor de vertraging van de foto's!


De voorbije weken gingen we aan de slag met het versieren van de kerstboom...kerstslingers, kerstballen en lichtjes in de boom. We speelden "Wie zoekt, die vindt" d.w.z. slingers en allerlei kerstversiering in de zandtafel en zoeken maar! Ooit zelf al eens een kerstboom gespeeld? Niet moeilijk :  je neemt een lange slinger, draai hem gezellig rond jou, nog enkele kerstballen en een kerstmuts...klaar! Aan een vilten kerstboom konden we zelf kiezen hoe we de kerstboom elke keer opnieuw konden versieren. De glijbaan was een donkere hoek...veel plezier verzekerd!

We schilderden ons hulpmiddel voor bij de nieuwjaarsbrief, schilderden een eierplateau en gaven het met een wattenstaafje kerstballen...resultaat een zelfgemaakte kerstboom. Met onze handafdruk
maakten we een groepswerk : "Een kerstboom."


Met onze mooiste feestkledij kwamen we heel fier naar onze klas. Waw, eerst gaan sporten met onze feestkledij aan was al een must! Daarna ... eindelijk...konden we aan de feesttafel gaan smullen! Wanneer onze buiken goed gevuld waren, keken we gezellig een filmpje! Voor ons een rustig, maar meer dan geslaagd feestje!


We wensen iedereen nog een superfijne start toe van het Nieuwe Jaar! Laat het een zorgeloos jaar worden waarin je geniet van de kleine dingen om jullie heen.

Feestgroetjes,
dikke knuffel vanuit de rode klas en hun juf Katrien

P.S. Na de vakantie blijven we feesten...het wordt een drukke feestmaand met Jules zijn verjaardag en verschillende jarige kleuters.Welkom bij Kleuters Kallo