vrijdag 4 december 2015

1KA Sint en zijn Zwarte Pieten.

Hallo allemaal,
 
de start van een spannende tijd. Stap voor stap veranderen we samen onze klas in een Sint en Pietenklas.
Het begon met Jules...die had een koffertje bij ...wat zou daar in zitten? Oei, een pietenbroek, pietenmuts, de kraag van zwarte piet en een pietentrui. Wanneer we Jules deze kledij hadden aangedaan, hadden we al 1 Zwarte Piet in onze klas. We kozen zelf voor een pietenmuts of een sinterklaashoed...daarna gingen we aan het werk. Experimenteren door verschillende kleuren verf te mengen, vonden we super! Hiervan maakten we een afdruk en plots hadden we een pietenzak. Nog zoeken in de speelgoedboeken wat we willen vragen, knippen, kleven en klaar. Ook een schoorsteen werd gemaakt, een stoomboot (aan de glijbaan) met echt verkleedkledij en pakjes onderaan in de stoomboot.
 

 We genoten allemaal om een Sint of een Zwarte Piet te spelen in de eigen gemaakte stoomboot.

 
 Ook superfijn om te experimenteren met witte verf en scheerschuim...de baard van Sinterklaas.

 
Dan konden we onze schoen eindelijk in de klas zetten...spannend! Nog leuker was het de volgende morgen wanneer we van alles konden ontdekken in onze klas. OOooo, de rommelpiet, turnpiet, speelpiet, deugnietpiet waren in onze klas geweest.  Overal rommel, de kledij lag in heel de klas (niet in de stoomboot), speelgoed niet opgeruimd, mokjes mogen zoeken, ...
 

Tussen dit alles door konden we over de daken wandelen in onze klas, aftellen naar het bezoek van Sinterklaas, puzzelen, gooien met een dobbelsteen en de zwarte pieten nadoen, versje opzeggen en een gek dansje zingen.

Eindelijk vrijdag! Juf, juf, gaan we onze muts/mijter vandaag opzetten? Waarom mogen we onze boekentas niet leegmaken? Waarom gaan we buiten staan? Grote, spannende gebeurtenissen voor mijn kapoenen! Sommigen keken vol bewonderen naar de Sint en zijn Pieten, anderen gaven niet toe dat ze eigenlijk een beetje bang waren (plots kropen ze wat dichter bij de juf) en ja enkele tranen zijn er ook tevoorschijn gekomen. Toch fijn dat Sinterklaas en zijn Pieten gewoon bij ons in de klas kwamen...wat tijd om te wennen en toch een hand te geven aan Sinterklaas. Een grote zwarte pietenzak gevuld met speelgoed dat al goed is uitgetest en de gekregen boeken werden al verscheidene malen gelezen, mandarijnen en mokjes gesmuld, snoepjes en chocolade werden flink in de boekentas gestoken!
Het was een fijn bezoek dat we afsloten met mijn omgetoverde kapoenen tot zwarte pieten en Sinterklazen om zo naar huis te kunnen gaan! Fier met hun zelfgemaakte pietenzak dromend over wat er nog kan komen dit weekend!Ik wens jullie een onvergetelijk weekend toe!
Daarna wuiven we Sinterklaas uit en zeggen tot volgend jaar!
Op maandag gaan we de kersttoer op...mocht je wat kerstversiering /kerstmateriaal te veel hebben, het is altijd welkom! Geen verplichting!

Sintgroetjes en zwarte pietengroetjes van alle klasvriendjes uit de rode klas en Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo