woensdag 9 december 2015

2KLB: Hij komt, hij komt die lieve goede Sint.

Lieve mama's en papa's, 

De voorbije weken werkten we rond het thema " Sinterklaas en Zwarte Piet" Tijdens deze weken deden we heel wat leuke dingen. 
Zo speelden we het draaispel nu met zakken vol speelgoed. 
De kinderen maakten een kroon voor de komst van de SInt. 
Hierbij hebben we klasdoorbrekend gewerkt nL; de kinderen kozen om een bepaalde kroon te maken. Na hun keuze werden ze dan verdeeld, naargelang de kroon die ze hadden gekozen. 
De kinderen vonden het heel leuk om eens in een ander klasje te gaan spelen/ werken. De poppenhoek werd omgetoverd tot een echte stoomboot met zwarte pieten, speelgoed en natuurlijk Sinterklaas.De kinderen schilderden een muts en pietenpak volgens een patroon in, tekenden Sinterklaas en Zwarte piet op hun stoomboot, kleefden op een blaadje welke spullen bij het paard, de Sint of zwarte piet horen. 


Er werd ook heel veel geschilderd: een stoomboot, zwarte piet, Sinterklaas of een paard.
De staf van de Sint werd gerangschikt van klein naar groot. We zochten op een blaadje waar er spiekpietjes verstopt zaten. 

De woordenschat van deze week: de stoomboot, het snoepgoed, het cadeautje, de mantel, het kleed, de pluim, de letterkoekjes.


Op vrijdag kwam de Sint dan eindelijk naar ons klasje. Hij bracht heel wat leuke dingen. Zo hebben we boeken gekregen en een grote doos KNEX en ook een doos met magneten. 
( SMARTMAX) 
KIJK maar even mee! 


JOEPIE!!!Tot volgend jaar, Sinterklaas en bedankt voor de mooie cadeautjes!

Juf Caroline en de vrienden van Rube en Rutje.

xxx


Welkom bij Kleuters Kallo