vrijdag 27 november 2015

1KP De speelgoedzak van Zwarte Piet

Dag mama's en papa's,
Wat gaan onze kleine kapoenen vragen aan de Sint?
Als je ze laat kiezen in de speelgoedbrochures,had ik alvast kunnen zeggen dat Zwarte Piet zwaar geladen zal zijn op 6 december 2015!
Daarom hebben we het ook eerst gehad over typisch jongens- of meisjesspeelgoed,wat kan voor beide enz...
Vervolgens hebben we concreet materiaal gesorteerd,zoals de popjes bij elkaar,de auto's bij elkaar enz....
We hebben al het uitgeknipte speelgoed uit de brochure zelf even bekeken om vervolgens op te kleven in de zak van Zwarte Piet.We konden ook Zwarte Piet zijn snoet weer netjes maken met scheerschuim en een tandenborstel op de tafel! Zo een vieze snoet dat hij heeft!
We speelden met het versje "Piet op het dak,met een volle speelgoedzak",we luisterden naar enkele verhalen van "Sinterklaasje" en "Pieteboe"en zongen al enkele gekende sinterklaasliedjes!
De streefwoordenschat van deze week was:een volle/lege zak,een braaf/stout kindje,omhoog klimmen,de schoorsteen,pepernoten.
Samen met de juf en de handpoppen van de Sint en Piet hebben we de schoorsteen binnengehaald in de klas.Door enkele interactieve poppenspelletjes naar voor te brengen hebben de kleuters nu beet,hoe dat het speelgoed in hun huisje geraakt.Uiteraard heb ik alleen maar "brave" kindjes in mijn klas,maar ze wilden dolgraag allemaal eens als "stout"kindje in de zak zitten,zodat de juf ze kon meedragen doorheen de klas.
Ook volgende week gaan we verder knutselen en vertellen over Sinterklaas,zijn paardje en Zwarte Piet.We denken ook aan een leuk hoofddeksel van Sint of Piet en kijken met groot verlangen uit naar zijn komst op Vrijdag 4 december 2015

Even "checken" wat ik allemaal wil vragen aan de Sint!

 Tijd om zelf eens speelgoed in te pakken,speelgoed te meten met duploblokken,te experimenteren met scheerschuim en ecoline op de tafel en de schoorsteen van Zwarte Piet te bestempelen.
Prettig weekend,
Juf Anja
 

Welkom bij Kleuters Kallo