zondag 22 november 2015

1KA Jules op bezoek in sprookjesland.

Hallo allemaal,

even wat vertellen over ons bezoek samen met Jules in het sprookjesbos.


Jules was eerst op bezoek bij Roodkapje. Ja, hoor Roodkapje was echt in onze klas. Onze poppenhoek werd omgetoverd in het huis van grootmoeder. We konden zelf Roodkapje, grootmoeder of wolf worden. Leuke taferelen werden er nagespeeld!
Het bleef niet alleen bij spelen...we konden kiezen of we een wolf of Roodkapje zouden knutselen.

 
Enkele dagen later waren we plots bij De drie biggetjes. Weer toverden we in onze klas en kregen we een huis van bakstenen, hout en stro. Hokus, pokus, pats en nu speelden we zelf een biggetje en de wolf die bleef.


Oeps, vergeten om fruitsnijders te regelen...zoals je ziet ...geen probleem! Het opeten was dubbel zo lekker!

Een en al biggetjes wat de klok sloeg...we speelden vooral de taferelen uit het verhaal na de voorbije weken. We schilderden zelf een varken dat in de modder zit, gaven de big een huis van stro, hout of bakstenen en kleefden de biggen van klein naar groot. Ook al was het een dagje donker en koud...de kaarsen gaven ons wat licht en warmte. En nu weten we ook wat een brandalarm betekent in onze school.


Als laatste sprookje kwam Goudlokje en de drie beren aan de beurt. Hierbij deden we een moeilijke oefening : seriëren van de verschillende (kom, lepel, stoel, koekje en honingpot) voorwerpen uit het verhaal . Dat konden we na wat zoekwerk wel allemaal al heel goed.
 

Niet te vergeten : Onze mama's van enkele kapoenen die kwamen voorlezen. Wij hebben met zijn allen genoten van de leuke, mooie verhalen. Bedankt en wij zeggen alvast : "Hopelijk tot de volgende keer?!!"

 
Nog een fijne zondagavond!
Tot morgen,
groetjes,
jullie sprookjeshelden en Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo