donderdag 5 november 2015

1 KA Spinnen en pompoenen.

Hallo allemaal,

ook hier met wat vertraging onze belevenissen van de laatste weken voor de vakantie.
Spinnen...wat kriebelt daar op mijn been, oor, arm, ... In ons versje leren we samen met een vriendje de spinnen (onze vingers) op de juiste lichaamsdelen laten kruipen. We bekeken echte spinnen met zoveel poten, Juf! Wat waren jullie kapoenen gefascineerd! Toen gingen we zelf aan het werk. Een rollende spin (isemobollen ) schilderen, is niet zo eenvoudig. Maar de resultaten mochten er zijn nadat we nog zelf de poten hadden gemaakt.(pijpenragers in de grote bol te duwen).
Wie zin had, mocht zelf eens proberen een spin te schilderen. Stoppen bij 8 poten was voor sommige kapoenen niet nodig ;) .

O ja, techniek kwam ook aan de beurt. Met een grote magneet (spin met sterke poten) alle vliegen opeten.(de kleine balletjes) Zelf een spin spelen en in het grote spinnenweb (glijbaan) spelen, poten tekenen aan de spinnen bij Jules.


Jules had 3 pompoenen meegebracht.  Die hebben we dan toch wel wat van dichterbij bekeken.
De kleur, de steel, de pitten, ...van de pompoen. We luisterden naar het verhaal van Lotta's pompoenmonster...als verwerking sneden we ook een gezicht in de pompoen.
Onze geprikte en geknipte pompoenen waren al te bewonderen aan ons schuifraam.


Op vrijdag, 30 oktober 2015 kwam Jules voor de laatste dag naar onze klas. Samen hebben we er een feestdag van gemaakt! We smulden van de cake...bedankt hiervoor mama!
Jules, we zullen je missen! Het ga je goed in je nieuwe school! Dikke knuffel van je klasvriendjes!

 
Niet te vergeten : BO is grote zus geworden. Haar broer Mio is geboren. Nogmaals proficiat!


Deze foto's vond ik nog terug ... we beleefden toen een fijne dierentijd in onze klas! Jaja, kijk maar naar de foto's...als Juf kan je ook nog leren...nooit gedacht dat je kapoen een muis zou strelen...
ik had het in elk geval niet verwacht dit ooit vast te houden.


De komende 2 weken gaan we naar Sprookjesland. Hebben jullie thuis wat liggen van Roodkapje, de drie biggetjes of de wolf en de zeven geitjes, mag je dit meegeven met jullie kapoen.
Gelieve alles te voorzien van een naam! Bedankt!

Groetjes,
Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo