zondag 4 oktober 2015

Hallokidoki allemaal,

wat een fruitige week hebben wij achter de rug. Jules had elke dag een ander stukje fruit mee gebracht. Nadat we alles goed bestudeerd hadden, leerden we de woorden : klokhuis, pitjes, schil, steel, dat een appel verschillende kleuren kan hebben, maar ook dik/dun, klein/groot. We proefden ze allemaal: een appel, een peer, druiven en een appelsien.

Raar hoe de juf haar handen nat werden bij het snijden van sommige stukken fruit : het sap van het fruit.
 
Na het echte fruit waargenomen te hebben, gingen we zelf aan het werk. We maakten uit bruin papier ons eigen fruit wat we daarna ook mochten schilderen in de juiste kleur. Zoals je ziet, zijn er echte kunstenaars in onze klas die nieuwe verftechnieken uitvinden. Je weet maar nooit!
 
We speelden een spelletje waarbij we om ter eerst ons stuk fruit moesten vullen met de juiste kleurenstippen a.d.h.v. een kleurendobbelsteen.
 

De topper van deze week was onze uitstap naar de boomgaard. De zon scheen, we stapten in onze wandelbus met de emmer in ons hand. Oei, oppassen voor de palen! Niet zo eenvoudig met onze wandelbus.
Maar in de boomgaard kwamen we niet alleen peren tegen! Ook een slakje op de peer, een lieveheersbeestje op een peer en een super hoge toren.
Met onze emmertjes goed gevuld gingen we terug naar school. Oeps, dat ging precies wat trager die terugweg ;) .


Om de week af te sluiten, mochten we ons eigen appelsiensap persen. MMmmm, wat is dat lekker!

Morgen stappen we binnen in de wereld van de dieren tot woensdag! Daarna gaan we op bezoek bij de kabouters in het bos!

Dierengroetjes,
Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo