vrijdag 2 oktober 2015

3KA: De dierenarts!

De voorbije week veranderde onze klas in een dierenartsenpraktijk!
We brachten allemaal een diertje mee van thuis (geen echt hoor maar een knuffeldier), het dier mocht gedurende een weekje logeren in ons ziekenhuis en werd grondig onderzocht door onze dierenartsen en hun assistenten.
We sorteerden de dieren per soort en mochten daarna met blokjes aangeven welke dieren we thuis echt hebben. Daarna gingen we samen tellen en noteren: Welke dieren zijn er het meeste? Welke het minste?
De honden en de katten wonnen met elk 8 'punten/stemmen'. De vissen deden het ook niet slecht hoor.
We benoemden ook enkele/iets minder voorkomende huisdieren (zoals bv de fret en de kameleon)!We maakten zelf zoutdeeg en probeerden dan een dier naar keuze na te maken.
Er werden honden, schildpadden, konijnen, kanarievogels, ... gemaakt.

We mochten ook een rontgenfoto nabootsen, hiervoor moesten we ons goed concentreren: we tekenden rondom een sjabloon van een konijn, vis of kat en knipten het dan uit. Daarna kleefden we de botten van het dier op (met pasta kleefden we precies op de rand van het sjabloon).


In de hoekjes sorteerden we de medicijnen van de dieren: goed tellen hoeveel we van elke kleur in het potje moeten stoppen.
We haalden onze speurneuzen boven en gingen in het prentenboek 'Ivo en zijn hond' op zoek naar de juiste prentjes, kunnen jullie de prentjes terug vinden in het boek?
En we tekenden via een stappenplan een hond, konijn, vis of een vogel. Sommigen tekenden ze allemaal en konden er niet genoeg van krijgen!!Op donderdag gingen we samen met 3KB naar de dierenarts. Fleur, het konijn van Neona, mocht mee!
Neona heeft haar konijntje nog niet zo lang en Fleur moest dus dringend op onderzoek!
De dierenarts nam haar temperatuur, knipte haar nagels, keek in haar oortjes en luisterde naar haar hart en longen met de stethoscoop. Alles bleek in orde te zijn met Fleurtje, OEF wat een opluchting :)!!

In de klas mocht iedereen Fleur nog eens rustig aaien, wat een braaf konijntje!! Nog eens bedankt aan Neona en haar mama!!
Geniet van het weekend! Tot maandag!
Groetjes
Juf Sofie!
Welkom bij Kleuters Kallo