donderdag 1 oktober 2015

3kb: een bezoekje aan de dierenarts

Wij brachten deze week een bezoekje aan de dierenarts met een heel lief konijntje.
De dokter onderzocht het konijn, nam haar temperatuur, keek eens goed in de oren en luisterde naar het hart en de longen. De uitslag was positief: het konijntje was tiptop in orde.

We genoten nog even van het prachtige weer in de tuin van de dierenarts en bewonderden de paardjes, de kippen, het schaap en de honden... Een superfijne namiddag.


In onze klas vroegen we ons af wie er allemaal een huisdier heeft?
We gingen knikkers leggen bij de dieren en telden zo de hoeveelheden. Waar zijn er evenveel van? Waarvan de minste?...heel wat begrippen kwamen aan bod.

Wat deden we nog allemaal?
* De letter k van kat en konijn schrijven met de vingerverf.
* Zelf een dierenziekenhuis maken met onze knuffels en ons meegebracht materiaal.(Er zijn heel wat operaties gebeurd en alle dieren zijn er goed uitgekomen...oef)


* We maakten zelf zoutdeeg en we knutselden een diertje naar keuze. Er zijn rupsen, schildpadden en heel wat andere diertjes geknutseld.
* We leerden een leuk versje
* We luisterden naar het verhaal van :"De hond van Ivo" en gingen daarna speurneuzen naar ontbrekende stukjes uit het boek.
* In een van de hoekjes waren de medicijnen van de diertjes doorheen gehaald en die moesten we sorteren ahv telkaarten.
* We maakten via een mal een diertje bekleefd met pasta.


Het was een hele fijne week en de kleuters hadden superveel materiaal meegebracht zodat ons ziekenhuisje heel echt leek...

17 dikke knuffels .
Welkom bij Kleuters Kallo