vrijdag 2 oktober 2015

1KP Dames en Heren ,Appels en Peren!

 
Dag mama's en papa's
Deze week was het zonnetje van de partij en was het super om op uitstap te gaan naar de boomgaard.
Samen met de bolderkar leek de wandeling echt niet ver naar de perenbomen.
We hebben heel goed gezocht naar de peren,en er hingen nog heel wat dikke peren aan de bomen en af en toe vonden we nog wat "conference"peren op de grond.
Dus onze emmertjes zaten goed gevuld! Helaas konden velen niet weerstaan om onmiddellijk er eentje op te smullen,wat uiteraard de emmer weer wat lichter maakte.
Diezelfde dag hebben we dus al kunnen proeven van de peren.
 
We zijn deze week dus gestart met heel wat vitamientjes en dat is zowel gezond als lekker. Op maandag hebben we appeltjes geschild,gesneden en geproefd.We hebben er ook voor moeten werken,want de stoofappeltjes zijn we gaan plukken aan de enige appelboom op onze speelplaats.We hebben dus zowel fijn als grof motorisch hard gewerkt.Onze geknutseld appelkroontje hebben we gemaakt naar aanleiding van het prentenboek "Kleine muis zoekt een huis"maar het experimenteren met het stempelen van de appels en peren was dan ook zeer leuk. We luisterden naar het verhaal van "Anna eet fruit",maakten een versje met de appels en de peren en speelden een memory met de meeste gekende soorten.In onze klas stonden een kartonnen appelboom en we speelden veel met het fruitwinkeltje in de poppenhoek.De streefwoordenschat van deze week was:appel,peer,klokhuis,schillen,opeten en pitjes.
Volgende week denken we aan de huisdieren en laten we de kabouters en paddenstoelen de herfst binnenbrengen in de klas.
De juf haar afwezigheid op dinsdag en donderdag kwamen door enkele bijscholingen.Deze komen nog één keer voor in november en januari.
Dank je wel aan Juf Sophie en Juf Roos voor de leuke dinsdag en donderdag!
Prettig weekend,
Juf AnjaWelkom bij Kleuters Kallo