dinsdag 12 mei 2015

2 KL a en b Uitstap naar de kinderboerderij ! De ster (De Clinge NL) 
 Vorige week vrijdag zijn alle kleuters van de 2de kleuterklas op schoolreis geweest naar de kinderboerderij. Het was een zeer fijne dag. Aan de grens van Nederland zagen we de Nederlandse vlag en de grenspaal staan. De bus stopte even, en meester Jo zat vooraan in de bus en was al in Nederland , terwijl Juf Dorien achteraan in de bus zat, zij was nog even in België.  We merkten ook, dat de mensen in Nederland  anders praten dan wij.
"Now, hartstikke fijn dat jullie een bezoekje brengen aan onze kinderboerderij !"
 
 
 Aangekomen bij de kinderboerderij werden we verwelkomt door een meisje met een konijn in haar armen. Ze vertelde dat we het konijntje mochten aaien. Ze begeleidde ons ook naar de boerderij. Op de boerderij werken veel gehandicapten , zij zorgen voor de dieren en de grote moestuin. Sommige anders validen vertelden veel over de dieren.
 
 
 In de moestuin stonden veel verschillende groenten : sla, tomaten, boontjes, aardbeien, aardappelen, mais, prei, ajuintjes, pompoenen, erwtjes . Alleen de sla was al groot genoeg om op te eten. De andere groenten waren nog volop aan het groeien.
 
 
 Natuurlijk kwamen we naar de boerderij om naar de verschillende dieren te kijken. De pauw verwelkomde ons met een prachtig schouwspel. De koeien loeiden, het paard hinnikte, de varkens knorden er op los. We mochten zelfs bij de geiten in de wei. Daar sprongen we zelf op de boomstammen , zoals geiten en bokken dat graag doen.
 
 
 Samen met de anders validen mochten we de dieren eten geven.
 Wist je dat kippen op een stok slapen ?
Waarom slapen ze niet in hun nest, dat is toch veel zachter ? 
In groepjes van 5 tot 6 kleuters gingen we de boerderij verkennen. Sommige liepen naar de vijver, met de eenden en ganzen. Achter de vijver stonden de schapen met een paar herten.
Op de wei liepen de koeien en de ezels. In de schuur zaten de varkens, een pony, cavia's en konijnen.
Naast de wei van de geiten , zaten in grote kooien de kippen en haan.
De haan is 's morgens altijd eerst wakker en maakt met zijn gekraai alle andere dieren wakker.
 
 
 Na het picknicken  was het tijd voor ontspanning in de speeltuin.
Wat een plezier !
Maar veel kleuters gingen terug naar de dieren in de schuur, in de wei en overal op de boerderij.Nadien gingen we ook nog even een boswandeling maken in de bossen rond de boerderij.
 
 
Dank je wel : Tinneke voor de prachtige foto's.
Dank je wel : de bewoners van de kinderboerderij voor de mooie verhalen.
Dank je wel :  alle mama's, oma, papa om de kleuters een heerlijke dag te bezorgen.
 
Juf Dorien en meester Jo
vonden het een superleuke dag !
Jullie OOK ?
 
Kusjes XX

verslag : meester Jo
Welkom bij Kleuters Kallo