zondag 10 mei 2015

1 KA Lieve mama, ik zie je graag!

Hallo lieve mama's,
 
we hebben deze week heel wat bijgeleerd en leuke belevenissen gehad waarbij jullie in onze schijnwerpers stonden!
 
Eerst en vooral nog een (late) fijne Moederdag gewenst! Hopelijk hebben jullie onze verrassing pas maar vandaag gekregen?!
Op maandag gingen we druk aan het werk om ons memobord helemaal vol te stempelen in een kleur dat we zelf mochten kiezen.
Daarna kleurden we het koffiezakje helemaal vol met stiften om dan te toveren met water. Wat gek juf, alle kleuren gaan in elkaar.
 
In de poppenhoek konden we net als mama strijken, wassen, de was ophangen en verzamelen in de wasmand, mooi maken zoals mama,...
 
We knipten prenten uit met een schaar op een lijn die we daarna in de juiste volgorde moesten leggen en juist op kleven. Niet zo gemakkelijk, maar nu weten we toch allemaal dat onze mama ook eerst een baby is geweest.
Een taart schilderden we met een mengsel van koffie en water...nu ruikt deze lekker naar de tas koffie die mama drinkt. Omdat we zo graag met een schaar knippen, konden we zelf de halsketting versieren met gekozen, geknipte stukjes papier en lijm.
 
De Juf vertelde ook nog een poppenspel waarbij Jules zijn mama geen hand wou geven, maar toen was mama plots weg. Vanaf nu geeft Jules mama altijd een hand.
 
Nog enkele themawoorden die aanbod kwamen deze week : handtas, portefeuille, kam, sleutels, lippenstift.
 
Morgen gaan we feesten want Noa wordt 4 jaar! En dinsdag gaan we op bezoek naar de kinderboerderij. Daar hebben we allemaal superveel zin in! Mag ik vragen om een pet of zonnehoed mee te geven op warme dagen en ze eventueel al insmeren thuis wanneer ze een heel gevoelig vel hebben. Geen zonnecrème mee geven aub... we hebben er op school liggen die we gebruiken!
 
Groetjes,
tot morgen,
de vriendjes uit de rode klas en Juf Katrien
 


Welkom bij Kleuters Kallo