vrijdag 8 mei 2015

1KA Dokter Jules

Hallo allemaal,

vorige week was iedereen ziek in onze klas.

Gelukkig hadden we een dokter en verpleegster op bezoek in onze klas! Ook voor Jules want
Jules was buiten aan het wandelen en plots viel hij BOEM op de grond over een appel. Wat had hij pijn... maar met een windel, pleister op de neus, knie en ellenboog legden we hem voorzichtig in zijn bed. Zo kon Jules enkele dagen rusten en werd hij weer snel beter.
Onze poppenhoek was omgebouwd tot een ziekenhuis met een bed, een echte dokterstas waarin een stethoscoop, thermometer, windels, spuitje, pleisters,.... Daarin konden we als echte verpleegsters iedereen verzorgen.
We legden een arm/been in de gips door met behangerslijm en toiletpapier de arm /been te bedekken. We kozen nadien de kleur van de gips zelf...ik kan je vertellen dat het kleurrijke gipsen geworden zijn. Met een stift moesten we de stippenlijn proberen volgen om te zien wat er op het blad papier stond. Niet zo gemakkelijk, maar toch wel goed gelukt bij de meeste kapoenen.
Met rijgparels maakten we onze eigen stethoscoop...ook gingen we met een schaar aan de slag en maakten we allemaal een verpleegstershoed.


 
Ook superfijn dat we nu elke maandag bij Juf Annemie kunnen fietsen!! Wat een belevenis, maar het zou zoveel fijner kunnen zijn als IEDEREEN zijn fiets zou meebrengen!Bedankt!!!
 

En op vrijdagmiddag doen we steeds klasje wissel. Daar kijken we allemaal heel hard naar uit! Wat ander speelgoed, een andere klas, ...

Een fijn weekend toegewenst,
tot maandag allemaal met een fiets aub,
jullie kapoenen en hun juf
 
Welkom bij Kleuters Kallo