zaterdag 14 mei 2016

1 KA Rupsje Nooitgenoeg, feesten en nog zoveel meer.

Hallo allemaal,


Wat een super begin van elke maandagmorgen! Wij fietsen bij Juf Annemie...dat is reuze fijn! Alleen jammer dat sommige vriendjes hun eigen fiets vergeten!

Na het fietsen, bleef het even spannend want de dokter en de verpleegster kwamen naar onze klas. Wat een belevenis om iedereen in een hemd en onderbroek te zien ;)! Sommige kapoenen voelden zich sterk en enkele andere kleuters hadden een vriendje nodig om naar de dokter te gaan. Een vraag kwam toch wel vaak naar boven : "Juf, we krijgen toch geen prikje?" Neen, helemaal niet, enkele gezichten veranderden snel naar een lachje!

Wat gek...het pakje voor mama mocht al mee, maar het was nog 6 keer slapen voor mama haar feest! Hoe komt dat, Juf? Niet zo gemakkelijk waarom ze plots zoveel dagen thuis waren...dat zijn toch niet de 2 rode dagen, Juf?


Op dinsdag vierden we Ella haar 4de verjaardag...waw als een prinses zat ze op de verjaardagtroon wanneer er voor haar gedanst, gezongen, vuurwerk werd gemaakt en nog zoveel meer! Dank je wel voor de lekkernijen!

Wat een spannende week...in de namiddag gingen we met de bus naar een toneelvoorstelling "De maan" kijken. We genoten allemaal van een super voorstelling!


O ja, wekelijks smullen we van de Tutti Frutti! MMmmm, echte fruiteters in mijn klas...dat is leuk! Bedankt voor alle snijders, wassers of fruit persers die dit wekelijks zo gesneden naar onze klas brengen!


De voorbije maandag namen we een kijkje in het boek Rupsje Nooitgenoeg. Wat een gekke rups, Juf, die eet zelfs taart, een worst, snoep en fruit. Om te eindigen eet ze dan toch nog maar een blaadje groen. Oeps, daarna verdwijnt ze in haar cocon om enkele weken later tevoorschijn te komen als een mooie vlinder.

Helemaal in de ban van het verhaal gingen we aan het werk.
* Een rups schilderen in 2 gekozen kleuren.
* Zelf stroken papier knippen, aan elkaar nieten (de juf hielp hier bij) en we hebben een korte/lange  rups.
* Een blad helemaal groen stempelen door verschillende groene verkleuren te mengen met een dotter.
* Een koffiefilter kleuren met stiften en dan in water doppen...een tovervlinder want de kleuren mengen zich door elkaar.
* De rups eten geven (parels op een pijpenrager steken).
* We maakten zelfs met de knex een mooie vlinder na.
* Een versje ivm het rupsje aangeleerd.


Ook een feest voor Kaat mocht deze week niet ontbreken! Kaat kon eindelijk op de troon gaan zitten nadat ze heel lang aan het aftellen was tot haar feest!
We zongen, dansten en smulden van de lekkere pannenkoeken! Dank je wel voor de bakker(s)!

Volgende week gaan we (nog eens) op bezoek in Sprookjesland. We brengen een bezoek aan Goudlokje en de drie beren. Mocht je iets hebben van dit sprookje altijd welkom wanneer er een naam op staat aub!
Geef je kapoen maar een berenknuffel mee naar school dan kunnen we vergelijken wie de kleinste/grootste of dunste / dikste beer heeft.

Nog een fijn weekend,
groetjes,
jullie lieveling en Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo