maandag 28 maart 2016

1KA Pasen...aftellen naar...!

Hallo allemaal,

wat deden we zoal rond het thema "Pasen"?


* We versierden een paasboom met verschillende paaseitjes.


* We knutselden aan onze paasmanden. De kleuters konden kiezen voor een kegelkip bij Juf Katrien of een kip uit borden bij Juf Sophie. Bij de kegelkip rolden we met een verfrol de verf door elkaar, een doos met knikkers heen en weer bewegen zonder dat de knikkers er uit vallen en soms misschien zelf wel even paashaas worden.
* Nadat we onze paasboom versierd hadden, konden we onze eigen paasboom maken.


* We vierden Stan zijn verjaardag...samen zingen, geschminkt worden, de hele dag een kroon op zetten, glunderen, genieten van de aandacht, samen dansen en samen smullen van de lekkere traktatie! Bedankt hiervoor!


* Heel fijn om te zien hoe vindingrijk de kleuters waren met de meegebrachte eierendozen!
* Jules werd paashaas...een blije paashaas , maar ook een verdrietige paashaas wanneer zijn mand helemaal leeg was. Geen probleem...wij hebben mee gezocht! Maar paashaas Jules had wel al van de chocolade eieren gesmuld...oei oei...stoute paashaas Jules!
* We maakten kennis met Witje en Bruintje. We gaven ze eten want de 2 kippen zaten op eieren te broeden...dus verzorgen was de boodschap! Misschien komen er wel kuikens uit...en ja hoor...plots zaten Witje en Bruintje op een doos. Wat zou daar in zitten, juf? SSsssttt...luister eens...
De kuikens werden vertroeteld, geknuffeld en verzorgd.


* Bij Helin was het een beetje een fopverjaardag want zij verjaart pas in de vakantie! Maar dat kon de pret niet bederven...als een echt K3-tje genoot ze van haar feest in de klas. Zingen, vuurwerk maken, kaarsjes uitblazen en nog zoveel meer. En ook een hele dag op de verjaardagtroon zitten!!!
Bedankt voor de lekkere meegebrachte traktatie!

En nog zoveel meer...neem maar vlug een kijkje bij de foto's!
O ja, kijk gerust ook even bij 1 KB (eendjesklas) en de peuterklas want we hebben samen een bezoekje gebracht bij de paashaas!

Een fijne vakantie toe gewenst!

Groetjes,
jullie kapoen en hun Juf Katrien 
Welkom bij Kleuters Kallo