zaterdag 5 maart 2016

3kb: iedereen artiest

Welkom in de kunstsfeer...we dompelen ons onder in de wereld van de kunst..
We richten onze winkel in als kunstwinkeltje. We maken zelf een selectie van wat we willen verkopen en ook de prijzen kiezen we zelf.(deze zijn zeer democratisch)
We ontdekken dat alle schilderijen uit het museum verdwenen zijn en beloven de kunstschilder te helpen om zijn tentoonstelling te kunnen openen...

In onze klas hebben we een kunstmemory en een gezelschapsspel waarbij alle schilderijen zo snel mogelijk in het museum moeten belanden.
Aangezien kunst erg veelzijdig is proberen we vanalles uit, zoals een schilderij maken met een penseel tussen je tenen...

Niet zo makkelijk maar wel eens leuk om te proberen. In onze school is er ook een tentoonstelling met allemaal reproducties(een moeilijk woord dat wij uiteraard niet moeten kennen)
Wij vonden vooral de kleurrijke schilderijen het mooiste en we herkenden een werkje dat we al eens gezien hadden. Dat van Mondriaan. In de klas probeerden we ahv een dobbelsteen met getallen en kleuren ook een mondriaan te maken en we konden ook spiegelen met de kleurtjes van Mondriaan.


 We vroegen ons ook af wie er allemaal ooit een mooi gebouw had gezien. De eiffeltoren en de brug van Londen kwamen spontaan naar voor. Na het kijken naar enkele foto's van deze bouwwerken gingen er enkele mini-architecten spontaan aan de slag. De juf stond versteld van de gelijkenissen met de echte gebouwen.


Ook het colosseum en ons eigen atomium werden prachtig nagemaakt...

 
We maakten ook mini-picasso's ahv knip en plakwerk in tijdschriften en uiteraard mocht de kunst van het haar niet ontbreken. De meisjes gingen spontaan aan de slag met rekkertjes en kammetjes om zo hele mooie dingen te maken.


Wij zijn nog lang niet uitgeleerd en geschilderd dus doen we volgende week nog een weekje verder. Dan gaan we experimenteren met klei en ons ook eens wagen aan de portretkunst en het stilleven.

Fijn weekend iedereen en dikke knuffels uit de toverklas.
Welkom bij Kleuters Kallo