donderdag 2 april 2015

1KA Zaaien en planten , Pasen.


Hallo allemaal,

tijd om weer wat nieuws te brengen uit de rode klas.
Een tijdje geleden hebben we gewerkt rond het boek "Rupsje Nooitgenoeg." Wat kon die veel eten, maar we merkten ook wel wanneer je zoveel eet dat dit niet gezond is voor je buik.

Zoals je kan zien, mochten we ook de rups namaken met druiven en een tomaatje. Dat was smullen...wanneer je zelf iets gemaakt hebt, smaakt toch steeds beter!!;)

Natuurlijk leerden we samen met de rups ook nog dat de rups zon en warmte nodig heeft om te kunnen groeien tot een vlinder nadat hij een tijdje in zijn cocon ondersteboven heeft gehangen..
We speelden met lange ballonnen en de verschillende stukken fruit om het verhaal van de rups na te kunnen spelen. Wat kon die veel eten, was een reactie van de kleuters!
Wat ook al goed ging was, stroken papier knippen op een lijn uit groen /rood papier en de juf toverde daarvan dan een rups. Zelf een rups stempelen met ballonnen was ook een belevenis want de ballon vasthouden met de verf eraan was een glibberige bedoening.

                                 

Een weekje later gingen we als een echte tuinman/tuinvrouw aan het werk. We hebben allemaal onze eigen tuinkers mogen zaaien in verschillende stappen.  Eerst een bloempotje nemen, dan schepje nemen en met het schepje hun bloempotje vullen met potgrond. Daarna zaadjes nemen en verspreiden in hun bloempotje. Water geven met een gietertje en nu is het klaar om te groeien.

We mochten bloemen stempelen met de plastieken flessen, nadien tekenden de kleuters de stengel en bloemblaadjes er zelf bij.
We kleefden een lenteboom met zelfgemaakte propjes.  Dit is een kleurrijke lenteboom geworden met bloeiende bloesems.
We knipten paaseieren uit en mochten daarna dezelfde eitjes bij elkaar leggen en op kleven onder het juiste ei. Een beetje moeilijk voor sommige kleuters want er waren ook enkele fopeitjes bij die ze niet konden vinden.

Ondertussen is Yasmina haar verjaardag gevierd in onze klas. Hiep hiep hoera...4 jaar!
Je zal zien dat haar verjaardag 1keer met kroon is gevierd op de foto's en nog een keer zonder kroon.
Het was niet zo goed afgesproken of mama of de Wilg wat ging voorzien. Uiteindelijk heeft de Wilg dan nog eens kleine cakejes meegegeven.
Geen probleem...Yasmina vond het fantastisch om 2 keer in de belangstelling te staan!
Bedankt allemaal voor de meegebrachte traktaties!


Ondertussen is Juf Laura terug in onze klas voor de hele week. Juf Laura heeft al leuke dingen gedaan met jullie kapoenen rond het thema "Pasen: Eitjes en kuikens."
We hebben samen een waarneming gedaan van "Kuikens", een echte kuiken-/ kippenhoek in onze klas, we mogen eieren sorteren bij de juiste kippen, een gooispel met eitjes en eierenplateau's, een kuikenkop gemaakt van een kartonnen bordje en gele pluimen op gekleefd, kennisgemaakt met het Tik takhuisje en nog zoveel meer.

Neem alvast een kijkje bij de foto's. Er volgen nog meer foto's van de voorbije - en komende dagen.

Geniet van het zonnetje indien mogelijk!

Paasgroetjes,
Jullie paashaasjes ;),Juf Laura, Juf Ischa en Juf Katrien.
Welkom bij Kleuters Kallo