maandag 27 april 2015

1 KA KUNST : Kleine kunstenaars.

Hallo allemaal,

we beleefden een kunstige week in onze klas. Dit naar aanleiding van "Kallo WAKT." Deze tentoonstelling kan je het komende weekend gaan bewonderen.

Jules had een vriendinnetje mee gebracht : Een kunstenares. Wat een moeilijk woord , maar tegen vrijdag konden we het goed zeggen.


De kunstenares had een koffer bij zich met een schilderspalet, verfborstels en enkele werken van Keith Haring.

Na de waarneming gingen we zelf aan het werk. Een groep kleuters kon met verfrollers de verf verdelen op een groot karton door te rollen en te duwen over de plastiek.


Toen maakten we de mannetjes van Keith Haring ... met kleurpotloden, knippen/prikken, waterverf, water en zijdepapier, ... Dit heeft allemaal te maken met ons KUNSTWERK voor de tentoonstelling. Ben je benieuwd naar het resultaat...kom gerust een kijkje nemen op donderdagavond om 15u30.

We zijn allen zeer geboeid door de schaar dus knipten we allemaal ons eigen schilderspalet uit, prikten een gaatje voor onze vinger door te steken en met kleurpotloden tekenden we verfspatten.

Daar hoort een verfborstel bij. De kleuters kozen een kleur verf en begonnen te schilderen. Oeps, dat is niet zo gemakkelijk hoor Juf. Dat rolt weg/ valt om.
De haren van de verfborstel knipten we ook zelf uit.


Voor de rest beelden we de gekke mannetjes van Keith Haring uit, mengden we verf door elkaar die in zakjes zat. Dat vonden de kleuters wel een beetje gek want ze voelden de verf wel, maar hun handen bleven proper.

                    Onze Zum is grote broer geworden!! Wat is hij fier op zijn kleine zus!


Niet te vergeten : Het leuke vertelmoment van Jorre zijn mama en de oma van Kobe. Zij vertelden
                         ons twee mooie verhalen waar wij geboeid naar geluisterd hebben.
                         Bedankt!!

Zieke groetjes,

jullie verpleegster/ dokter en hun Juf
Welkom bij Kleuters Kallo