vrijdag 23 januari 2015

2 KLa "Ik ben een mus en moet op zoek naar nootjes, restjes en wat koek ...."

 Dag mama en papa,
 
Deze week hebben we veel geleerd over "Vogels in de winter". Buiten was het deze week ook kouder geworden. Niet alleen Nellie en Cesar hadden hun muts en sjaal aan, ook de kleuters en meester Jo trokken hun sjaal en muts aan .
BBrrrr wat was het koud.
 
 
Terwijl wij lekker warm binnen zaten, hadden de vogels het moeilijk om voedsel te zoeken.De kleuters brachten oud brood mee naar de klas en sneden alles in kleine stukjes.
Zo konden we de vogels buiten voederen. Sommige kleuters hadden ook vetbollen met zaadjes meegebracht. We maakten zelf een voederplankje volgens een eenvoudig stappenplan.
(kijk maar naar de foto's, dan zie je hoe we te werk gingen.)
 
 
 Na lang wachten, zagen we heel wat verschillende soorten vogels : de merel, bosduif, tortelduif, de koolmeesjes, de spreeuw, de mus, het roodborstje, de kauw, de ekster, de meeuwen (vogels van de zee) voorbij komen. We leerden een liedje over de vogels en hun geluiden. Zoals de duif roept roekoe, de mus tsjilpt, de merel fluit enz...  
 
 
We speelden ook spelletjes met veren. Blazen maar ... !
Volgende week leren we nog meer over de winter. Over wintersport, sneeuwmannen en winterkledij. Dinsdag  27 januari '15 gaan we met 2 KLa , 2KLb, 3 KLa en 3KLb naar een voorstelling kijken van : "de sneeuwman" in zaal "TER VESTEN" in Beveren.
 
Nog een gezellig winters weekend en tot maandag.
 
Alle vriendjes uit 2KLa en meester Jo
Welkom bij Kleuters Kallo