zaterdag 17 januari 2015

1KP Mila 3 jaar! Licht en donker

 
Mila werd dinsdag 3 jaar! We staken drie kaarsjes aan op de taart en die mocht ze, met veel plezier, uitblazen! We konden genieten van heerlijke & mooi versierde cupcakes!
Bedankt daarvoor! 

Deze week leerden we over licht en donker. We luisterden naar het verhaal: Jules wil niet slapen. In ons donkere hoekje konden we experimenteren met allerlei lichtjes, fijn hoor! In de voeldoos gingen we op zoek  naar de zaklamp, maar die zat goed verstopt! We maakten puzzels over licht en donker, maakten een theelichthoudertje met klei en knopen en versierden het glas door ons wit papier in een kleurrijk papier om te toveren met ecoline!

Woensdag stond er iets HEEL GROOT in de klas! Er lag een wit laken over.. zou het een spook zijn?! Ik hoop van niet, want dan zouden we heel bang zijn! De juf telde af: 3, 2, 1.. FLOEP: Wat is dat? Het was een diaprojector! We experimenteerden met onze handjes, voorwerpen en we konden elkaars schaduwen zien, wat was dat gek!

Vrijdag was het ons pyjamafeestje! We gingen opnieuw slapen, want we waren toch nog een beetje moe. Als de wekker ging, stonden we op en poetsten we onze tandjes, pyjama uit, kleren aan en we waren klaar om de dag te starten! Maar.. toen we opstonden zagen we plots een gek mannetje in onze klas staan! Het was een zonnemannetje! Hij vroeg ons te helpen iets lekkers te maken en dat deden we met veel plezier! We maakten een "kaarsje" om nadien samen lekker gezellig op te smullen. In de namiddag zagen we allemaal zonnepijlen in onze klas! Die brachten ons naar een grote doos met allemaal pakjes in! Het zonnemannetje bedankte ons voor de hulp! Voor we naar huis gingen legden we popje Jules ook in zijn bedje en gaven hem een nachtzoen, want Jules moet natuurlijk ook slapen!

Volgende week werken we rond het thema kleuren! Elke dag komt er een andere kleur aan bod. Elk kind krijgt dinsdag ,woensdag en donderdag een gekleurde stip op zijn of haar hand. Als het mogelijk is mag u uw kind steeds iets meegeven of iets aantrekken in die bepaalde kleur.

Prettig weekend!
Liesbet, stagiaire peuterklas.
Welkom bij Kleuters Kallo