donderdag 9 januari 2014

1KP Wij kleden ons warm aan....

 
 


Beste mama's en papa's,
Deze week zijn een heleboel nieuwe vriendjes binnengestapt in onze klas.
Wij heten Sanne,Sana,Arianna,Elif,Athena,Joppe,Hanne,Lisa,Noa,Anouck,Noor en Emma van harte welkom.
Met de start van een 'zachte' winter hebben we toch al iets meer om aan te doen en daar hebben we veel op geoefend. De juf leerden ons het versje aan van 'Kijk mijn jas ligt vlak voor mij'.
We hielpen andere peuters die het nog wat moeilijk hadden.
Voor één keer waren wat 'verloren eenzame wantjes' de stempelwantjes van dienst. Zo leerden we de verf kennen op het niet zo'n 'natte' manier.(voor sommige peuters is wat verf aan de vingers een ware ramp).We luisterden naar het interactief verhaal van 'Beertje,wat een weertje! Samen keken we naar de verschillen in het weer en konden zo beertje helpen met de juiste keuze van kledij te maken.
Over Jules de klaspop hebben we ook veel verteld.We hebben zijn mooie winterjas als patroon gebruikt om te stempelen met watten. Zijn sjaal bleek een 'toversjaal' te zijn die plots kleur kreeg met waskrijt en ecoline. Uiteindelijk hebben we nog met de verfborstels een grote trui tevoorschijn getoverd door een voorgeknipt patroon in te schilderen.We hebben als onze popjes al een sjaal omgedaan voor het koude weer dat misschien zal komen!
Volgende week denken we aan de vogeltjes in de winter en gaan we ze zeker wat extra 'in de watten' leggen.
Prettig weekend,
Juf Anja
Welkom bij Kleuters Kallo