vrijdag 17 januari 2014

1KP Een warme winter voor onze vogeltjes!


Dag mama en papa,

Op maandag hadden we heel wat werk! Samen met de juf  en juf Saskia hebben we samen vogeltjessoep gemaakt! Uiteraard gingen het voederbollen worden,maar alleen al het proces van blokjes snijden,tot smelten en mengen met de zaadjes gaf ons echt wel het uitzicht van een dikke brei soep.De juf had ons zeer duidelijk gemaakt dat dit dus eten was voor alle vogeltjes hier in Kallo en dus niet voor de kindjes van de klas.Klus geklaard!De oude boterhammen die we hadden 'gescheurd' zijn soms wel aan een proeftest voorbij gegaan.Zo zie je maar 'experimenteren' zien we zeer breed.
Verder hebben we een liedje geleerd over de musjes en 'hun getsjilp' en konden we tijdens het jassen aandoen al goed het kleine versje van 'de muts' herhalen.
We keken samen naar de verhaaltjes van Mieni en Piepke die het voeder van de vogels gingen opeten uit het vogelhuisje en de eendjes hebben leren zwemmen.
We hebben duidelijk ook opgemerkt dat er een verschil is tussen onze voetjes,de vogelpootjes en de watervogels.Echt knap van onze kleine kapoenen!
Deze week experimenteerden we ook nog met lijm en zaadjes en boetseerden we een 'gepluimd vogeltje'.
De juf heeft besloten de voederbollen nog wat in de klas te houden ,want met het warme weer kwamen onze kleine gevleugelde vriendjes zelfs niet aan onze broodkruimels pikken.Wachten dus op een 'koude' winter!
Vandaag,vrijdag heeft Nena haar derde verjaardag gevierd met zeer lekkere cupcakes,...dank je wel voor de traktatie!
Volgende week mag onze lieve klaspop Jules zijn verjaardag eens vieren!
Prettig Weekend!
Juf Anja

 
Welkom bij Kleuters Kallo