zaterdag 4 juni 2016

3kb: Thema:"vliegen"

We gaan op reis met het vliegtuig.....
Waar zouden we graag heen gaan?
We vertellen in de kring wat onze lievelingsbestemming is. Wie heeft er al gevlogen? Hoe ziet een vliegtuig eruit?
Vliegen fascineert ....en we verdiepen ons in de wereld van de Vliegtuigen.


 We schilderen onze droombestemming...Hoe ziet het eruit? Wat is daar allemaal? Ben je er al eens geweest?. Sommige kleuters brachten vliegtuigen mee. We bekijken de vliegtuigen en vertellen wat we zien. We ontdekken dat er veel verschillende soorten zijn en bekijken filmpjes op de computer. We zien een zweefvliegtuig en een stuntvliegtuig en bekijken ook een echte daling en landing.


 In het boek van "willewete" zien we hoe een vliegtuig er vanbinnen uitziet en wat de verschillende onderdelen zijn. Op de luchthaven zijn er heel veel verschillende mensen met bepaalde taken . We zien de wachttoren en de bluswagen, de seingevers en de stewards. Sommige kleuters kunnen heel wat vertellen over hun eigen belevingen.



In de gang kunnen we vliegtuigen vouwen en oefenen we onze werptechnieken met een vliegspel. In de kring bakenen we de startbaan af met tape en regelen we zelf het vliegverkeer. We hebben vliegkleurplaten en een vakantiechecklist die we moeten gaan zoeken in tijdschriften. We knutselen een helikopter en maken loopings met krijt op de speelplaats. We spelen een gezelschapsspel met reiskoffers en proberen om ter snelst de dobbelen om alle vliegtuigjes te winnen...

We willen nog veel ontdekken en weten dus we doen nog even verder met dit thema...
Een fijn weekend iedereen en tot maandag op onze sportdag
Welkom bij Kleuters Kallo