zondag 5 juni 2016

2KLB: Thema Pinokkio/ Sport en spel

Beste mama's en papa's,

de voorbije 2 weken werkten we 1 week rond Pinokkio naar aanleiding van het schoolfeest, de andere week rond Sport en spel.

De juf vertelde eerst het verhaal van " Pinokkio" en daarna keken we ook naar de film. De kinderen maakten een eigen Pinokkio met isomobol en eierdoos.  De armen en benen waren gemaakt van lint en houten stokjes.
Ook konden ze een Pinokkio inschilderen en daarna uitknippen en zijn lichaam laten bewegen aan de hand van splitpennen.
We leerden enkele belangrijke figuren kennen uit het verhaal: houtsnijder Gepetto, kat Figaro, vis Cleo, de blauwe fee, Schelmjas en Gideon, Stromboli, krekel Japie, walvis Monstro. 

We leerden timmeren als Gepetto , de houtsnijder, we gaven Pinokkio zijn touwtjes terug waarbij we onze fijne motoriek oefenden. Natuurlijk leerden we ook een liedje: " Ha , ha , Pinokkio" Het liedje uit de musical van Pinokkio.

Op de computer konden we ook puzzels maken van Pinokkio. Dat vonden we heel leuk. 

Verder schilderden we heel wat dingen voor het schoolfeest om onze gang een beetje sprookjesachtig te maken. Samen met de juf maakten we ook het " Pinokkiospel" waarbij we rond de neus van Pinokkio ringen mioeten werpen. 
Dat vonden we heel leuk en we mochten er deze week ook nog mee spelen in ons thema 
"Sport en spel" 

Woorden die tijdens dit thema aan bod kwamen: liegen ( jokken) , braaf, stout, hout,een walvis, het theater, een marionet, een vlot,....

Deze week hadden we het over " Sport en spel" naar aanleiding van de sportdag op maandag 6 juni. 
Samen  begonnen we over de verschillende sporten te praten; voetbal, basketbal, zwemmen, tennis, turnen, ballet, boksen, ping-pong,......
Nadien vertelden de kleuters over welke sport zij graag iets meer wilden weten. 
Voetbal, Basketbal,zwemmen en dansen ( ballet) kwamen aan bod.De kleuters schilderden een voetbalveld, daarna moesten ze volgens een plan de lijnen van het voetbalveld op de juiste plaats kleven. Nadien werden dan nog de voetbalspelers en de bal erbij gekleefd en tenslotte kleurden we hun truitjes in twee verschillende kleuren.( de ploegen) 

Voor de meisjes was er een ballerina die ze konden inkleuren met stiften of kleurpotloden. Van een koffiefilterzakje maakten we het rokje van de ballerina. Ook dit rokje werd mooi versierd met stiften. 

We konden zelf onze eigen voetbaloutfit samenstellen en knipten en kleefden onze eigen persoonlijke voetbal. 

We speelden memory van voetbal en leerden verschillende balsporten kennen. 
In de gang speelden we het " Pinokkiospel" 
Woorden die deze week aan bod kwamen: het voetbalveld, de ploeg, de scheidsrechter, de goal, het tennis, de tennisbal, de raket, de ping-pongbal, de ping-pongtafel, de basketbal, dribbelen, schoppen, ballet, een pirouwet, het net, de ring, een doelpunt, een medaille, winnen, verliezen,.....

De kinderen konden een puzzel maken rond sport , een sportschoen schilderen, welke sport hoort bij welk figuur?( knippen en kleven)  , een zwembad van zijdepapier maken,.....Deze week was er ook nog een leuke verrassing voor onze vrienden. De nieuwe tafels en stoelen voor onze klas waren er! Joepie!! Wat waren we blij!!! Kijk maar eens hoe kleurrijk het nu zal worden in onze klasje.
Tot maandag iedereen. Hopelijk met goed weer voor onze sportdag! 

Vele groetjes, 

Juf CarolineWelkom bij Kleuters Kallo