zondag 22 maart 2015

2KA - Een driehoek, vierkant of cirkel.. Octopus leert het ons allemaal!

Hey hey mama's en papa's !

Deze week hebben we de verjaardag van Noa gevierd, een dikke proficiat !
En we hebben lekker gesmuld van de cupcakes, dankjewel!


Deze week hebben we verder geleerd over het verkeer. Zo leerde Octopus ons oversteken op het zebrapad, de verschillende vormen van een verkeersbord en ook de gordel aan doen in de auto! We zochten allemaal samen naar de verschillende vormen in de klas en sorteren ze bij het juiste verkeersbord.. Ook de wielen van de bus zijn rond en rond, rond en rond.. Samen zingen we dit liedje met alle mogelijke teksten. De juffen in de bus doen sst sst sst, de papa's in de bus die slapen zo, slapen zo,.. Wat was het leuk om ook in een bus te zitten.


In het verkeer ben je pas veilig met een fluohestje en een helm op de fiets. We hebben dan ook allemaal samen op de speelplaats gefietst en natuurlijk moesten we ons aan de verkeersregels houden! Zo was er een verkeerslicht en was er ook een politie! De kleuters beleefden veel plezier buiten en dankjewel voor het materiaal die ze meebrachten.. 

 Er was een een fietst stuk in de klas, gelukkig waren de kindjes er om mee te helpen! De wielen weer in de fiets zetten, de ketting opnieuw aanleggen,... ze konden het al helemaal zelf. Wanneer het zonnetje schijnt konden we dit ook buiten doen. Af en toe hebben de werkers ook eens rust nodig en mochten ze ontspannen in de speeltuin, wat doet het zonnetje deugd! 

Ook hebben de kleuters een straat gestempeld door zwart en wit te mengen, éh dat wordt grijs! Een straat heeft ook een zebrapad (met evengrote lijnen, dus het was goed meten !) en een middenlijn. 
Octopus gaat de kleuters zeker missen, maar wie weet komen ze elkaar weer snel tegen (op de straat)

Prettige avond! 
Juf Melissa. Welkom bij Kleuters Kallo