zaterdag 28 februari 2015

3KLa REUZE hagedissen, MEGA krokodil...

verstop je snel, daar komen ze
maak het maar muisstil !
DIPLODOCUS, STEGOSAURUS,
TYRRANOSAURUS, IGUANUDON !
Wij zijn de DINOSAURUSSEN en wegen 7 ton !
 
Wat wij willen weten ?
Alles over DINO'S !!!
Vorige maandag lag er een geheimzinnige brief van professor 'Nido' in onze klas. Hij had dringend hulp nodig ! Met zijn teletijdmachine was hij naar het verleden gereisd en had twee eieren meegebracht...maar deze waren plots verdwenen ! Wat gek... lagen deze eieren verstopt in onze klas ? Waar komen ze vandaan ? ...En wat zou er uit de eieren komen ? We maakten een tekening met onze eigen voorspelling !

We volgden onze 'geheime opdracht' goed op. De eieren kregen een bad... en krrr ....  kkkkrrrrak ! Er kwamen twee baby-plantenetertjes tevoorschijn. We bekijken ze zeer goed en zoeken naar de juiste naam in onze boeken ! Joepie ! Een baby-triceratops en een baby-ankylosaurus
We vertellen, kijken en zoeken in boeken. We vergelijken meegebrachte dinosaurussen, kijken, zoeken en vergelijken ze in de boeken. Zo kennen we al heel wat soorten dino's, komen we alles te weten hoe ze leefden, hoe ze zich verdedigden. We sorteren ze in groepen zoals planteneters en vleeseters. We komen alles te weten over de meteorieten, de stofwolken, de vulkanen met lava en.. hoe ze uiteindelijk uitstierven.
We bouwen samen een woordweb op rond het thema DINOSAURUSSEN. Alle nieuwe weetjes tekenen we erbij !
 
 
Met een ballon, véél papier en speciale koudlijm van professor 'Nido' maakten we echte dino-eieren ! Wat voelt dit glad en glibberig aan !

We maakten sporen door afdrukken te nemen van dinopoten. Wie herkent de pootafdrukken ?
 
 
 
We keken goed naar een gekozen dino en vormden met 1 stuk klei de dino na. Met een stokje en fijne bewegingen kreeg de dino een echte dinohuid met schubben. Kan je ze voelen ?
 
Schrijfdans : Met grof motorische bewegingen op geheimzinnige ritmische 'dinomuziek' toverden we met beide handen een spuwende vulkaan met meteorieten en rollende stenen op ons groot papier.

Met vormen puzzelen we een dino naar eigen keuze. We knippen, kijken en kleven de vormen op de juiste plaats. Herken je de vormen en kan je ze benoemen ! Wauw !
  
We oefenden om verschillende dino's te tekenen met behulp van een stappenplan ! Knap hoor !

 
En in de zandtafel vormden we een echt dino-eiland met vulkanen, planten, varens en natuurlijk dino's en skeletten. Hier kunnen we een echte archeoloog spelen !

We speelden een 'dinobingo'. Een spel waarbij we tal van letters herkennen en zelfs benoemen ! Wie heeft er als eerste zijn dino kunnen kleuren ?

Volgende week blijven we nog een weekje op het dinosauruseiland ! Joepie !

Ook zeggen we een grote
HIEP HIEP HOERA...
voor Iliass en zijn familie !
Iliass heeft er een zusje bij !
Van harte gefeliciteerd !We maakten ook de burgemeester blij en kleurden een affiche voor de snelheidsbeperking aan de scholen ! Wie weet komt mijn affiche in bij de octupus aan de schoolpoort !

Vrijdagnamiddag kregen we bezoek van enkele
enthousiaste mama's en oma in onze klas !
We konden genieten van een
gezellig voorleesmoment
in kleine groepjes !
Leuk !
DANK JE WEL !!!

Woensdag 4 maart is het GEEN SCHOOL
wegens pedagogische studiedag !

Vele dinogroetjes vanuit 3KLa,
de dinofans en juf Natasja


 
Welkom bij Kleuters Kallo