zondag 8 februari 2015

1KA Kleuren en Carnaval.

Hallokidoki allemaal,

Op maandag, 26 januari kregen we een juf bij in onze klas. Juf Laura is een eerstejaars student die haar stage bij ons komt doen. In het begin is dit vooral nog meedraaien in de klas en elke dag al een spelletje spelen tot het uitgroeien naar een hele dag stage doen tegen het einde van het schooljaar.
Tijdens deze week deden we het thema "Kleuren." Elke dag in een andere kleur naar school vonden jullie kapoenen wel fijn. Het was dan meestal : "Kijk juf, ik heb een gele broek aan, een groene trui,enz."

Na het verhaal van Jules kiest geel en blauw gingen we zelf aan het werk. Want er gebeurd toch wel wat raars als je deze 2 kleuren mengt. We krijgen dan groen.
De volgende dag had Jules een grote emmer bij zich. Maar wat is dat? Jules kan niet goed opruimen en alle kleuren zaten door elkaar. We gingen samen Jules helpen.

Daarna probeerde we iets nieuw uit "De stijl." Een mooie kleurenschilderij te maken waarbij je probeert elk vakje een andere kleur te geven zoals een echte schilder.
Ook een verhaal vertellen aan Jules die nog boven op zijn meegebrachte emmer zat in de kring.
Een groene klasfoto mocht niet ontbreken.

De voorbije week had Jules een grote doos bij. Wanneer deze doos open ging, spraken jullie kapoenen hun gezichten boekdelen. Vol bewondering, grote lachende monden, enz. In de doos zaten allemaal maskers,pruiken en verkleedkledij. Jaja, carnaval staat voor de deur. Kijk mar naar de foto's. En ja, tijdens het knutselen mochten we van onze Juf een gekke bek trekken...het is bijna carnaval dus dan mag dat.:)

Maar in de klas is er ook heel wat veranderd. Het is een echte circusklas geworden. We kunnen net zoals de clowns gooien met ballen, door een grote tunnel kruipen, uitrusten in onze circustent, in een ballenbad spelen en klimmen en klauteren op de glijbaan.

Deze week spelen we nog verder in onze circusklas waar je trouwens ook een echte circusdirecteur kan vinden en waarbij de verkleedkleren niet mogen ontbreken.

Tot binnenkort!
Groetjes uit de circusklas en hun juffen.Welkom bij Kleuters Kallo