woensdag 17 september 2014

1 KA Naar de boomgaard.

Hallo allemaal,

op maandag starten wij onze nieuwe schoolweek met het fietsuurtje. Mag ik vragen om elke maandag de fiets van je zoon/dochter mee te geven aub. En dit graag tot aan het herfstverlof.

Joepie...fietsen met Juf Annemie!
Vorige week gingen we de hele week op verkenning in onze klas...welke hoeken zijn er allemaal aanwezig? Jules heeft ons daar goed bij geholpen. Hij had elke morgen iets in zijn rugzak verstopt.
Het was eens een auto (autohoek), een parel, Snuffel, ons konijn is de grote vriend van Jules,enz. Maar op een dag was Jules niet zo lief. Jules had blokken meegebracht en we gingen met de hele klas een hoge toren maken. Broem, broem,broem...wie komt daar aangereden? Jules reed met een auto onze hoge toren kapot.


Deze week zijn we gestart met een bezoekje naar de boomgaard. We trokken onze laarzen aan en onze emmer namen we in onze hand. Iedereen instappen in onze wandelbus en daar gaan we.
Flink op het voetpad, langs de koeien, tot aan de boomgaard. Uitstappen en we gaan op zoek naar peren. Goed kijken ; alleen groene peren zonder plekken of gaatjes in.
Toen onze emmers goed gevuld waren, gingen we terug naar school. Wat een geluk dat alle volle emmers op de bolderkar konden. Wat een belevenis voor groot en klein. Dank je wel voor de helpende handen van de papa's en de oma!!!
We hebben al veel gesmuld van onze peren. Maar wat een verschillende peren zijn er allemaal Juf! Groot/klein, dik/dun, met steeltje/zonder steeltje,...

Op dinsdag had Jules nog een vriendje bij, Rikki. Rikki komt een week logeren in de rode klas. Wat fijn...Rikki heeft een grote fruitmand meegebracht. Proeven en smullen maar!
Joepie...in de boomgaard.
Nog even mee geven dat de info-avond morgen start om 19u30!!
Iedereen van harte welkom!
 
Fruitige groetjes,
jullie kapoen en Juf Katrien
Welkom bij Kleuters Kallo