dinsdag 9 februari 2016

2KLB: Thema: Carnaval -Mooie maskers/ Naar mijn nieuwe klas!

Beste mama's en papa's ,

de voorbije weken waren heel druk in ons klasje. Wij werkten verder rond het thema " Hoe voel ik me vandaag? 
Daarna namen we afscheid van onze oude klas met het thema " Verhuizen" en ondertussen werkten we natuurlijk ook rond thema " Carnaval- Mooie maskers!" 

Als afsluiter van het thema " Hoe voel ik me vandaag? " maakten de kleuters vanillepudding. Nadien mochten ze hun pudding versieren met een gezichtje ( blij, boos, bang, verdrietig) De kinderen vonden het heel leuk en waren enthousiast om mee aan de slag te gaan. Kijk zelf maar! De kinderen waren heel enthousiast toen de juf vertelde dat ze eindelijk mochten verhuizen naar de nieuwe klas. Samen stopten we alles in de juiste dozen en ruimden we onze oude klas op. Wij maakten zelf een ontwerp van hoe wij willen dat ons nieuwe klasje eruitziet. 
Ook konden we een plakwerkje maken van de buitenkant van onze nieuwe klas, we gebruikten daarbij ook de juiste kleuren.

En dan..... verhuizen maar! Op 1 februari zaten wij in onze nieuwe klas en die dag namen wij ook afscheid van onze oude klas.Door het raam van onze nieuwe klas, namen we afscheid van de oude klas.  Daaaag klasje! Voor carnaval maakten onze vrienden een masker van papier- mach√©. Eerst laagjes papier leggen, dat waren er heel wat! Daarna moesten we ons masker ook nog schilderen natuurlijk! 
We schilderden ons masker als prinses, ninja turtle, spiderman,enz....
We maakten een matrix van een clown, kleurden hoeden volgens een legende, maakten een logische volgorde.  De woorden die aan bod kwamen: zich verkleden, de confetti, de serpentines,de toeter, de stoet,.....

Donderdag gingen we naar de MUSICAL van SUSKE EN WISKE: de circusbaron. Dat was weeral een heel avontuur. De kinderen hebben er echt van genoten!

En dan eindelijk...... het was CARNAVAL !!!!  
We verkleedden ons en we gingen turnen in de sporthal en deden een heel parcours. We aten hot-dogs en in de namiddag speelden de juffen toneel. We zongen en dansten daarbij ook op heel wat leuke carnavalsmuziek. Het was heel fijn! 

Met onze verhuis en carnaval bijna vergeten dat wij nog twee vriendjes hun verjaardag mochten vieren. Nena en Coline werden 5 jaar!  JOEPIE!!!!
De verjaardag van Coline vierden we in onze nieuwe klas. Zij was dan ook de eerste jarige in het nieuwe klasje: SUPER leuk dus! 
Nog een dikke proficiat aan deze jarige kapoentjes !!!!

Nog een fijne vakantie iedereen!


Vele groetjes van de vriendjes van 2 KLB en Juf Caroline 
Welkom bij Kleuters Kallo