zaterdag 6 december 2014

1 KA: Sint en piet op bezoek!

Hallo allemaal,

Wat beleefden we de voorbije twee weken veel plezier in ons klasje!
Samen telden we af naar de komst van Sinterklaas en zwarte piet!
Hier kan je lezen en zien wat we allemaal deden!

We verkleedden ons als zwarte piet of Sinterklaas!
En hoe zien die er dan uit? :
Sinterklaas heeft een rode mantel, een gouden staf, lange witte baard, een rode mijter met een geel kruis en witte handschoenen met een rode ring.
Zwarte piet heeft een gekke broek en trui aan, een pietenmuts met een pluim en een witte kraag.
Natuurlijk mochten we ook op het paard van Sinterklaas rijden :)!
We keken naar het verhaaltje 'De mijter van Jules' op de computer. Jules had een mooie mijter geknutseld voor Sinterklaas.
We moesten de zwarte pieten een beetje helpen: ze hadden nog zoveel werk om  alle snoepjes,chocolade, mandarijnen en speculaas in de zakken te stoppen. Opgelet: de kleine snoepjes moesten in de kleine zak en de grote natuurlijk in de grote zak.
Daarna kleefden we de zakken van Sinterklaas van klein naar groot.
Waar woont Sinterklaas eigenlijk: in een huis zoals ons? Nee hoor, Sinterklaas woont in een groot kasteel! We toverden onze poppenhoek om tot huis/kasteel van de Sint! Onze kapoenen stempelden de bakstenen en schilderden de rode torens!
We maakten een groot hart voor verliefde piet: we kozen voor een kleurrijk bolletjeshart!

Deze week maakten we ook lekkere marsepeinen figuurtjes! De kapoenen kneedden en kleurden de marsepein.

Op vrijdag was het dan eindelijk zo ver, met onze pietenmuts op ons hoofd waren we helemaal klaar voor de komst van Sinterklaas en zijn zwarte pieten!
We zongen en dansten op het lied 'Sinterklaas kapoentje' voor Sinterklaas en de zwarte pieten. We waren allemaal heel braaf geweest en kregen leuke cadeautjes van de Sint!
We kregen nieuwe kleertjes voor onze poppen, hamertje tik en leuke attributen voor bij de plasticine. Elke kapoen kreeg ook een zakje met lekkers, mmmm!
De Sint en zijn pieten kwamen ook nog eens langs in ons klasje! Onze kapoenen waren super flink want niemand was bang! Het waren dan ook leuke zwarte pieten en een lieve Sint!
Morgen zullen Sinterklaas en zwarte piet terug naar Spanje vertrekken! Dag lieve Sint en zwarte pieten, tot volgend jaar!!!
Volgende week is het tijd om ons kerstboom te zetten in ons klasje, super gezellig! 
Dikke kussen,
juf Sofie! 

Welkom bij Kleuters Kallo