donderdag 23 oktober 2014

3KLa Grrrrr....bijna HALLOWEEN !

In het bos woont een griezelige tovenaar,
die maakt daar vreemde drankjes klaar
Hij doet daar rare dingen mee...
HOKUS PILATUS HUPSAKEE

En wij ?
-Wij toverden van een bokaaltje een kleurrijke lampion ! We scheurden of knipten stukjes zijdepapier in verschillende kleuren en kleefden deze vast met koudlijm.


- leerden tovertekenen van heksje Krabbelpoot ! We kleurden kleurrijke kleuren op karton met waskrijt. Dit bedekten we met een stinkende zwarte 'smurrie' van de heks. Een nachtje laten drogen en... we krassen er leuke en griezelige tekeningen in ! Maken we er een vleermuismasker of een spin van ?


 
- We oefenden fijne schrijfpatronen op de vleugels van een vleermuis ! Wat zal hij blij zijn met zo'n mooie, kleurrijke vleugels voor het feest van Halloween !
- Het lukte ons aardig om met klei een pompoen, een heksenketel of.... te maken ! Wauw !

 
- PomPom had zich vermomd in een spook ! Onze juf vertelde een grappig spookjesverhaal voor. En jullie dachten dat er enkel witte spookjes bestonden ??!!! Fout ! We leerden zelfs een koffiespook, een saladespook, een kaasspook,... en zelfs een pompoenspook kennen !
- We dansten met verfflesjes op muziek rond de palen van het kasteel.(schrijfdans) Zijn dit al grote en gekke lussen ? Ja hoor ! En als je goed zoekt, vind je er zelfs kromme, dikke, kleine, grote,...spoken in ! Knap hoor !


 
- We speelden toverspelletjes in de kring. Welk voorwerp is er weggetoverd ? Welk voorwerp is er veranderd van plaats ?
- Niels en Lotte zorgden deze week voor een echte verrassing. We proefden van heerlijke pompoentaart én halloweenkoekjes !


 
Dank je wel voor de heerlijke traktatie ! xxx
- Samen speelden we nog gezellige griezelgezelschapspelletjes : een drakenspel en een spookjesspel ! We stimuleren ons geheugen, fijne motoriek. We moeten goed tellen en prentjes zoeken in het kasteel.


 
- We ontmoetten juf Shauny. Na de vakantie, vanaf 5 november, gaan we samen met haar dolle avonturen beleven bij de cowboys en indianen. Wat weten we al én wat zouden we graag weten ? Zowel wij als juf Shauny kijken er al naar uit ! Joepie !


 
Vrijdagavond gaan we wandelen in het donker...
HALLOWEENtocht !
Wandel je mee ?
Griezel je mee ?
IEDEREEN VAN HARTE WELKOM !
 
We wensen iedereen van harte
een fijne en deugddoende HERFSTVAKANTIE
met héél véél speel-en griezelplezier !
 
Dikke knuffel van alle tovenaars, heksen én spoken uit 3KLa !
Booooeeeeeeeeeee !
Welkom bij Kleuters Kallo