vrijdag 4 april 2014

3KLa Als de lente komt in 't land...

... Geven wij elkaar de hand.
Doe een stapje hier, doe een stapje daar.
Draaien in het rond en klappen maar !
Rechter hand, linker hand,
Draaien in het rond...
Want de lente is in 't land !!!
 
 
 
 

Gelukkig zijn alle vriendjes in de klas ondertussen allemaal terug tip top gezond !

De voorbije dagen waren we terug druk in de weer !
- We brachten de lente in de klas : een lentetak, narcissen, hyacinten, kippen, kuikentjes, een vogelnestje, leuke prentenboeken rond Pasen en de lente,...
- Paasmandjes werden getekend, geknipt, bestempeld en nauwkeurig afgewerkt ! Onze kip staat klaar... Om heerlijke eitjes te verzamelen ! Mmmmm...
- We luisterden samen met 3KLb naar een grappig kippenverhaal met de kamishibai van kip Marie-Louise en haan Daan.
- We ontmoetten Dottie, de kip. Ze verbleef enkele dagen in onze klas met een prachtig resultaat..' Ze legde heel wat eitjes... Te veel om te broeden...

- Dus maakten we er heerlijke eiergerechtjes van. We herkenden het eigeel, eiwit en de eierschaal. Eieren werden gekookt, gebakken, geroerd en we kregen het 'spiegelei' of het 'paardenoog' keurig in de pan! En dan PROEVEN maar ! Smakelijk ! Mmmmm !
 


- Juf Dorien had haar liefste tuinvriendin meegebracht : Jade, de kip. Zij werd langs alle kanten goed bekeken en geobserveerd ! Tok tok tok !

- We zaaiden een plantje dat heel snel groeit en dat je zelfs mag opeten : tuinkers ! We deden de proef om te weten te komen wat een plant zeker nodig heeft om te groeien ! Zonlicht en water ! We ontdekten een duidelijk verschil tussen de plantjes die in het donker stonden of geen water hadden gekregen !


- Om een hele grappige dag niet te vergeten, tekenden we visjes vertrekkend van een ei of een ovaal !
Werden jullie ook gefopt op 1 april door een aprilvis ? Ha, Ha, Ha... GEFOPT... 1 APRIL !


- De leerlingen van het 6de leerjaar hebben onze prentenboeken voorgelezen. Daarna beoordeelden we het verhaal en maakten we een leuke tekening. Omdat het zo mooi lenteweer was, genoten we ondertussen van het lentezonnetje.


- Vermomd als echte paashazen, zochten we samen met de paashaas in het park naar heerlijk chocolade-eieren ! Wie zoekt, die vindt ! Dank je wel paasklokken uit Rome voor de zachte landing en dank je wel paashazen dat we de eitjes toch allemaal konden vinden ! Ei, ei, ei... Ik lust dolgraag een chocolade-ei !



We wensen iedereen een hele fijne, deugddoende PAASVAKANTIE met heel veel SPEELPLEZIER in een prachtig LENTEZONNETJE ! Tot DINSDAG 22 APRIL !
VROLIJK PASEN !!!
 
Springende en zoekende groetjes van alle paashazen uit 3KLa en juf Natasja
Welkom bij Kleuters Kallo