maandag 24 februari 2014

3KL a. 1,2,3,4... HOEDJE OP !

Hoor je 't al, hoor je 't al...
'T is bijna carnaval !
Veel vriendjes met een gekke hoed...
We zingen, dansen super goed !
En iedereen die doet gek...
Met een gekke bek !
' t Is bijna carnaval !
JOEPIE !!!
Ook wij kijken er al naar uit !
Onze winkel is omgetoverd tot een echte verkleedwinkel met talrijke verschillende hoeden !
Herkennen we ze allemaal ? Welke persoon draagt welke hoed ? Kunnen we ze juist benoemen ? En de beroepen ?
We oefenen en verrijken onze woordenschat a.h.v. het spel met echte hoeden, spelletjes met afbeeldingen, ...
Een soldaat draagt een baret, een kok heeft een koksmuts, een politieman draagt soms een pet of een motorhelm, het opperhoofd draagt een verentooi,... enz...
Nadat we alle hoeden goed bestudeerd hebben was het tijd om zoals een echte hoedenmaker aan de slag te gaan ! Keuze van hoed maken, materiaal zoeken, ontwerp schetsen, METEN van elkaars hoofd, tekenen en knippen van karton, de juiste vorm vouwen, nieten... en daarna ... schilderen en versieren met allerlei dolgekke materialen !
Het is tenslotte toch bijna carnaval !
Dus... hoe gekker, hoe prettiger !
De geometrische figuren stonden deze week ook in de kijker ! Met allerlei vormen (rechthoek, cirkel, vierkant, driehoek) maakten we een fantastische hoed voor clowntje ' Gekkerdegek ' ! Nog een beetje toververf... En ook hij zal schitteren op het feest !

Met behulp van een stappenplan en enkel RONDE vormen ( deksel, emmer, rolletjes, bekers,...) maakten we een clowngezicht ! Volgende week krijgt hij gekke krulharen, een reuzenstrik en misschien ook wel een gekke bril ! Zijn dit niet de schrijfpatronen die we later nodig hebben om te schrijven ?
We proberen overal die gekke brillen en strikken te maken ! Zelfs in de timmerhout met spijkers en wol ! Het lijkt wel cijfer 8... Wie had dat gedacht ?

We speelden ook enkele spelletjes waarbij we goed leren nadenken, vragen stellen, cijfers herkennen en benoemen.
Ook spannende en dolgekke verhaaltjes en een leuk lied kwamen aan bod .

Donderdag namiddag was er een uitwisseling. Wij gingen op bezoek bij juf Kim in het 1ste leerjaar en oefenden al in een echt werkboek ! Knap hoor ! De leerlingen van juf Kim kwamen nog eens leuk 'spelen' in onze klas. En of ze dit leuk vonden ! Daarna zijn we nog in de klas van juf Dorien gaan 'spelen'.
Vrijdag hebben de 6de klassers ons bibliotheekboek komen voorlezen.

Volgende dinsdag 25 febr. is het spelletjesnamiddag... Er kunnen nog enkele (groot)ouders deelnemen. Heb je zin, laat dan zeker iets weten. Alvast bedankt !

Donderdagnamiddag 27 febr. krijgen we bezoek van een echte clown ! Joepie !

Vrijdag 28 febr. komen we met zijn allen verkleed naar school en worden we verrast door een dolgekke, kleurrijke dag.... Want het is dan CARNAVAL !!!!!

Kleurrijke, dolgekke groetjes vanuit 3 KL a !
Welkom bij Kleuters Kallo