zondag 13 oktober 2013

1KP Wat een weertje!


Beste mama's en papa's,
Op maandag zijn we een kleine wandeling gaan maken in het park van Kallo. De juf had al veel blaadjes en vruchten meegebracht, maar toch zijn de eigen vondsten van onze peuters waardevoller. We hebben goed moeten zoeken , maar zijn uiteindelijk teruggekeerd met een bak vol wilde kastanjes ,eikels ,blaadjes en een heleboel takken. Ons thema kon van start gaan,...
Deze week wou ik de verandering van het seizoen duidelijk maken en dat doe je vooral door te kijken en te voelen. We keken elke dag naar het weertje, wat we moesten aandoen en wat er nodig was bij regenweer. We leerden nieuwe woorden zoals: een plas, de modder, laarzen en een paraplu. We leerden een liedje over druppel Tik en luisterden naar het verhaal van Jules en zijn opa in het bos. We experimenteerden met zand en lijm en stempelden met herfstblaadjes. Maar de beste waarneming hebben we op onze uitstap naar de boomgaard gehad!
En ik dacht nog heel even de herfst laat op zich wachten,...maar de weergoden hebben eens goed laten voelen hoe echt herfstweer kan zijn. We hebben met z'n allen flink gestapt en heel wat peren gevonden en geplukt. Bij het terugkomen hebben we kennisgemaakt met een felle regenbui en konden we even vrolijk en met veel enthousiasme door de plassen stappen.
Dankzij de grote hulp van enkele mama's hadden we snel weer droge kleren aan en waren we weer een ervaring rijker!
Zie zo,we gaan verder op in de herfstsfeer en leren meer over de paddenstoelen en zoeken misschien wel naar enkele kabouters.
Tot maandag,
Juf Anja

Welkom bij Kleuters Kallo