vrijdag 20 september 2013

3KLa Kijk ! Reuzenhagedissen ... megakrokodil...

verstop je snel, daar komen ze
maak het maar muisstil !
DIPLODOCUS, STEGOSAURUS,
TYRRANOSAURUS, IGUANUDON !
Wij zijn de DINOSAURUSSEN en wegen 7 ton !
 
Wat wij willen weten ?
Alles over DINO'S !!!
We vertellen, kijken en zoeken in boeken. We vergelijken meegebrachte dinosaurussen, kijken, zoeken en vergelijken ze in de boeken. Zo kennen we al heel wat soorten dino's, komen we alles te weten hoe ze leefden, hoe ze zich verdedigden. We sorteren ze in groepen zoals planteneters en vleeseters. We komen alles te weten over de meteorieten, de stofwolken, de vulkanen en.. hoe ze uiteindelijk uitstierven.
 
We maakten sporen door afdrukken te nemen van dinopoten. Wie herkent de pootafdrukken ?
 
 
We keken goed naar een gekozen dino en vormden met 1 stuk klei de dino na. Met een stokje en fijne bewegingen kreeg de dino een echte dinohuid met schubben. Kan je ze voelen ?
 
 
Schrijfdans : Met grof motorische bewegingen op geheimzinnige ritmische 'dinomuziek' toverden we met beide handen een spuwende vulkaan met meteorieten en rollende stenen op ons groot papier.
 
 
We oefenden om verschillende dino's te tekenen met behulp van een stappenplan ! Knap hoor !
En in de zandtafel vormden we een echt dino-eiland met vulkanen, planten, varens en natuurlijk dino's en skeletten.
 
 
Op vrijdag kwamen de leerlingen van het 6de leerjaar ons zelfgekozen bibliotheekboek voorlezen. We maakten daarna een tekening over het voorgelezen verhaal ! Ook onze vrienden uit 3KLb waren van de partij !
 
En... LEZEN is FIJN...
voor GROOT en klein !
 
En alle kleuters kregen bezoek van...
TOEKA !
 
Onze lieve vriend, Toeka, vond heel wat papiertjes op de speelplaats. En dat is niet fijn. Samen gaan we ervoor zorgen dat alles netjes, proper en ordelijk blijft ! Dit wordt ons eerste aandachtspuntje van het schooljaar ! Sorteren jullie ook mee ?
 
Vrijdag was het STRAPDAG en kwamen heel wat kleuters te voet of met de fiets naar school ! Dat werd natuurlijk beloond !
 
 
 
Volgende week duiken we nog even in de tijd van de dino's en donderdagnamiddag gaan we samen met 3KLb naar het rusthuis. Daar gaan we meespelen op de 'Vlaamse Kermis' ! Joepie ! Het briefje volgt later !
Vergeet maandag jullie FIETS niet ! We gaan samen met juf Annemie fietsen !
 
Een fijn weekend ! Tot maandag !
Vele dinogroetjes vanuit 3kla !
Welkom bij Kleuters Kallo